Kırımlı turizmciler umudu Türkiye'ye charter yasağına bağladı

Kırımlı turizmciler umudu Türkiye'ye charter yasağına bağladı
Geçen yıl Türkiye'ye dönük charter yasağı sayesinde 'kalkınan' Kırım turizmi, bu yıl da 'aynı senaryoyu' bekliyor. Rusya’dan Türkiye’ye dönük charter uçuşlarının yasaklandığı 2015 yılında Kırım ve Krasnodar’a giden Rusyalı turistlerin sayısında ciddi artış olduğunu belirten Kırım Cumhuriyeti’nin Turizm Bakanı Sergey Strelbitski, bu sene de bu durumun tekrarlanabileceğini açıkladı.



Gazetem.ru'nun haberine göre, Strelbitski, Ura.ru’daki köşesinde kaleme aldığı yazıda Türkiye’nin turizmdeki servis kalitesini övdü ve “Kırım, Türkiye’den turizm sektöründe servis kalitesini öğrenebilir” dedi. Kırım’da turizm sektöründe hizmet kalitesini eleştirenlere seslenen Bakan, “Sovyetler Birliği ile bugünkü durumu kıyaslamamak gerekiyor” dedi.
 
Kırım’daki servis kalitesinin giderek geliştiğini belirten Strelbitski, “Kuşkusuz, altyapıda o kadar iyi değiliz, bunu kimse tartışmıyor. Ancak misafirperverlik konusunda çoğu yabancı sahil ülkesinden daha iyi durumdayız” diye yazdı.

UMUT CHARTER YASAĞINDA
 
Rusya’dan Türkiye’ye charter uçularının yasaklandığı 2015 yılında Kırım ve Krasnodar’a giden Rusyalı turistlerin sayısında ciddi artış olduğunu belirten Bakan, bu sene de bu durumun tekrarlanabileceğini öngördü.
 
Strelbtiski, geçen sene yaptığı açıklamada ise, Kırım’da bazı otellerin kalitesinin Türkiye’dekilerden daha iyi olduğunu, yarımadanın Türkiye’den turistleri ağırlayabileceğini söylemişti.
 



Bu Haber 14.04.2017 - 10:26:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.