Kırım'da okula silahlı saldırı, 19 ölü onlarca yaralı var

Kırım'da okula silahlı saldırı, 19 ölü onlarca yaralı var
Rusya, Kırım’ın Kerç kentinde bir teknik okulda meydana gelen saldırının şokunu yaşıyor. Bir öğrencinin sınıfa patlayıcı madde atıp silahla öğrencileri taradığı olayda 19 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı belirtildi. 18 yaşındaki  öğrencinin daha sonra intihar ettiği açıklandı.

Rusya Soruşturma Komitesi'nden de saldırganın  4. sınıf öğrencisi Vladislav Roslyakov olduğu bilgisi geldi. Komite'ye göre, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde ateşli silahla vurulmaları nedeniyle öldükleri tespit edildi. 17 öğrenci açılan ateşle ölürken, saldırgan son mermisiyle kendini vurup intihar etti.

Sputnik'in bildirdiği ilk haberklerde Kerç güvenlik güçleri arasından bir kaynak da patlamanın kantinde meydana geldiğini, ilk olasılık olarak gaz patlamasının değerlendirildiğini, ancak nedeninin kesin olarak bilinmediğini söyledi.

crimea_kerc

Rossiya 24 televizyonuna konuşan bir kaynak, terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kendini öldürdüğünü söyled.

Yetkili, "Saldırgan kendisini vurdu. Okulun 4. sınıftan öğrencisiydi. Katilin cesedi ikinci kattaki kütüphanede bulundu" dedi.

Yaralı sayısının 47 olduğunu da belirten aynı yetkili "Saldırgan tek başına hareket etti. Başka bilgi yok. Kerç sakini ve okulun öğrencisiydi" dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi'nden de saldırganın 18 yaşında, 4. sınıf öğrencisi Vladislav Roslyakov olduğu bilgisi geldi. Komite'ye göre, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde ateşli silahla vurulmaları nedeniyle öldükleri tespit edildi.

Diğer yandan Kerç'teki facia nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi'nin gerçekleştireceği görüşme ertelendi ve geç saatlerde gerçekleşti..
 
Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko "Olayla ilgili tablodan yola çıkarsak bu genç okuldaki insanları vurdu ve kendini öldürdü. Bu doğrultuda, terör eylemi olarak açılan soruşturma, cinayet soruşturmasına dönüştürüldü" dedi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nden yetkililer ise olayda ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Kerç kentindeki bir okulda yaşanan patlamanın saiklerinin titizlikle araştırıldığını ve bu çalışmanın sonuçları hakkında kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.

Soçi'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin Kerç'teki bir okulda gerçekleşen patlamayla ilgili soruşturma yürüttüğünü ve kamuoyunun soruşturmaların sonucu hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.

Putin, "Halihazırda bunun bir saldırı olduğu açık. Bu trajedinin saikleri ve senaryoları titizlikle araştırılıyor. Güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin çalışmasının sonucunda kamuoyu bilgilendirilecek" ifadelerini kullandı.

PESKOV: FSB BAŞKANI, PUTİN'E RAPOR VERDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov'un Putin'e Kerç'teki durumla ilgili bir rapor sunduğunu açıkladı.

Putin'in Sisi'yle basının karşısına çıkmadan önce Bortnikov'la konuştuğunu anlatan Peskov, Rus liderin olay hakkındaki son bilgileri aldığını aktardı.
 
Bu arada Sisi, Kerç'teki trajedi nedeniyle Rusya'ya ve Rusya halkına taziyelerini iletti. Haberin devamı>>>



Bu Haber 17.10.2018 - 16:05:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.