Rusya Kırım'da Antalya benzeri bir tatil beldesi kuracak

Rusya Kırım'da Antalya benzeri bir tatil beldesi kuracak

Rusya'ya bağlı Kırım yönetimi, Sak bölgesinde Antalya tarzında devasa bir tatil beldesi kurulacağını açıkladı.

Kırım'ın Sak bölgesinde Antalya benzeri büyük bir tatil beldesi inşa edilecek. Açıklamayı yapan Kırım Başbakan Yardımcısı Yevgeniy Kabanov, gerekli tüm altyapının inşasının devlet tarafından sağlanacağı söyledi. Kabanov, dinlenme tesislerinin yapımını ise halihazırda projeye ilgi gösteren yatırımcıların üstleneceğini kaydetti.

''Yeni modern bir tatil beldesi inşa edilecek''

Beldenin beş kilometrelik plaj şeridi dahil olmak üzere toplam alanının yaklaşık 500 hektar olacağını söyleyen Kabanov, “Aslında Kırım'ın batı kıyısında yeni modern bir tatil beldesi inşa edilecek” ifadesini kullandı.

Kırım lideri Sergey Aksenov, Türkiye'nin kapanmasıyla ilgili haberlerin ardından geçen çarşamba günü, yarımadanın öngörülen yolcu akışını kabul etmeye tamamen hazır olduğuna dair güvence vermişti.

Sputnik'in Gazeta.ru’dan aktardığı habere göre Kırım’a bu yıl 6 milyondan fazla turist bekleniyor. Bu rakam önceki yıla göre yüzde 20 oranında fazla. Aksenov, tatil sezonunun başarısının yarımadadaki aşılama hızına bağlı olacağını ifade etmişti.



Bu Haber 24.04.2021 - 16:31:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aykut Gültepe 25.04.2021 - 05:09

    Ne Türkiye'nin nede Antalya'nın benzeri yoktur bir avm açılır misal ilk zamanlar talep olur ondan sonra sinek avlar Antalya adı yeter Side kaş Demre Olimpos Çıralı Myra Alanya Side Manavgat buraları kuramazsiniz CAKMA İSLER BUNLAR

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.