Kappa Tur uyardı! Yılbaşında yeni bir mağduriyet yaşanacak

Kappa Tur uyardı! Yılbaşında yeni bir mağduriyet yaşanacak
Kappa Tur Genel Müdürü Kaan İşcil, geçtiğimiz günlerde turlarını iptal etmek zorunda kalan acentenin kurduğu yeni şirket aracılığıyla tatil sattığını iddia etti. İscil'e göre tüketiciler yılbaşında yeni bir mağduriyet yaşayacak.


TurizmGüncel

Kaan İşcil Turizm Güncel'e yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde turlarını iptal etmek zorunda kalan bir acentenin başka bir site aracılığıyla faaliyetlerine devam ettiğini öne sürdü. İşcil, “Bu tur operatörü, kurduğu yeni şirket aracılığıyla fırsat siteleri üzerinden yılbaşına dönük tatil programları satmaya devam ediyor. Ortada uçak, otel, sigorta vs hiçbir şey yok. Yılbaşında yeni bir mağduriyet ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

BİZİM TURUMUZU KOPYALADILAR

Müşterilerin mağdur olmamak için tatillerini yetkili acenteler ve onların call center’ları aracılığıyla almaları gerektiği uyarısında bulunan İşcil şunları söyledi;

“Söz konusu şirket, bizim İtalya programımızı olduğu gibi kopyalayıp almışlar. Bahsettiğim otelin tek yetkili acentesi biziz ve bizim sattığımız turları bizden 50 Euro daha düşük fiyata satıyorlar. Bizim 399 Euro’ya sattığımız turu 340 Euro’ya satıyorlar. Bizim bile böyle bir kar marjımız yok. Bu sadece bizim ile ilgili olan. Aynı şirket başka acentelerin başka programlarını da aynı şekilde kendi programıymış gibi satıyor.”

“Bir şirket fırsat siteleri üzerinden satış yapmaya başlamışsa, bu onun para toplamaya başladığı anlamına gelir. Yılbaşında yeni mağduriyetler yaşanmaması için olaya müdahale edilmesi gerekiyor. Zaten 1 hafta 10 gün içinde olay açığa çıkacaktır.”



Bu Haber 29.11.2011 - 20:42:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • gazetecı 02.06.2012 - 04:33

    ne oldu kaan bey yılbaşında magdur olunmadı ne diyorsunuz bu konuda

  • NUR OZGEN 02.12.2011 - 06:30

    Malesef tuketici olarak bu tarz etik olmayan kandirmacalarla hala karsilasiyoruz. Bu firmanin boyle bir kandirmaca icerisinde olduguna sasirmamak lazim. Bizde gecen sene BAMTUR ile gittigimiz Italya turunda daha fazla odeyip merkezi oteli secmemize karsin uzak otellerde konaklattirildik. Insan kenini gercekten enayi yerine koyulmus hissediyor. Bamtur firmasinda konuyla ilgili sikayetimize muhatap bulamayinca (ki eda anerin ciddiyetsiz yazilarini okuyunca neden muhatap bulamadigimiz da belli oluyor) , konuyu Turizm Bakanligina tasidik ve gec de olsa geri donus yapildi, Bamturun ceza aldigi ve sigortasindan zararimizi talep etmemiz gerektigi bildirildi. Hala boyle kandirmacalari is ahlaklarina sigdirabilen sirketler malesef var ve sirket degistirerek var olmaya devam edecekler. Sanirim yapilmasi gereken konuyu mumkun oldugunca insana ulastirip,yeni magdurlar olusmasini engellemek. Biz uzerimize duseni yapip, tum email grubumuza konuyu ilettik. Kaan Beye de ayrica bilgilenirmeleri icin tuketici olarak tesekkur ederim.

  • eda aner 29.11.2011 - 08:55

    İsimsiz yorumları bu sitede yayınlamasanız daha ciddi olur burada kenine guveni olmayan kimliği ve neydüğü belirsiz kişilere söz hakkı vermeyin lütfen rumuz isimlerle cesaretsiz gondermeler yapan arkadasları birazcık cesarete davet ediyorum bu kadar kompleksli olmayın

  • GulGec 29.11.2011 - 02:55

    Eda Aner adini gorunce zaten direkt uzaklasmak lazim..Turizmin t sinden haberi olmadigi icin keninizi koruyun derim

  • Buket TÜRKAY 29.11.2011 - 12:57

    Körler sağarlar birbirini ağarlar:)))

  • eda aner 29.11.2011 - 12:19

    thomas cook bile bu kadar takip edilmiyor biz cidden cok buyuk bir firmaymışız bizi takip etmeye devam edin ama biraz araştırarak belgelerle konusun da boyle rezili rusfa olmayın

  • Lionel Messi 29.11.2011 - 11:53

    yaptığım yorumlardan dolayı beni kappatur çalışanı veya genel müdürü düşünen kopyacı isimli arkadaşa öncelikle benim bilinçli bir turizm tüketici ve gezgin olduğumu iletmek isterim. yorumlarınızdan zaten firmanızın tavrı ve sizlerin kişiliği ortadadır. muhattap olup uzatmaya gerek yok zaman içinde görelim kimin ne olduğunu. ancak tek sorum olacak neden ürünlerinizi satan alt acenteniz yok tek ofis üzerinden ve sadece fırsat sitelerinden satış yapıyorsunuz. cevabı ben vereyim çünkü batan acentenin ortak firmasısınız isim değiştirerek insanları yine mağdur edeceksiniz.

  • JAGANA 29.11.2011 - 11:16

    Bu sektörde tarafsız olarak iş yapan biri olarak Kaan beyin yorumlarını son derece karalayıcı buluyorum, satışlarını artırmak için başka bir yol izlemeli....

  • Turgay Seçkin Serpilen 29.11.2011 - 11:12

    Metni ve yorumları gördükten sonra bir inceleyim dedim.Map.google… bu konudaki tarafsız saha olarak düşünüyorum. Kappa’nın müdürü konuda gayet haklı.Benim gördüğüm 3 den fazla Sheraton .Bahsettiği malum firma Golf de yatırıyorsa bence bu Türk turizmini ve kimliğini baltalamaktır.Bir İngiliz bir Fransız grubunu Beylikdüzünde nasıl yatıramıyorsak .Bence Türk tur operatörleride şehirden o kadar uzak otellerde yatırmamalılar.Çıkarları bir yana bırakalım ben açıkcası benim milletime bunu layık görmüyorum.Ayıp...

  • Kopyaci 29.11.2011 - 10:36

    Kaan bey siz bbg yarışması ile karıştırdınız galiba. ilk 3 te olduğunuzu anca sizden ilk defa tur satın almaya gelen müşterinize anlatabilirsiniz sektör içindekilere değil. Belliki uçaktaki koltuklarınız boşta, otelden no show yiyeceksiniz çamur atayımda belki diğer acentadan iptal eden olurda bana gelir diyorsunuz. Ama bu millet artık sizin bu numaralarınızı yutmaaaz..

  • Lionel Messi 29.11.2011 - 10:28

    sheraton golf oteli roma merkeze 20 kmdir. wwww.romasheraton.com

  • Lionel Messi 29.11.2011 - 10:16

    öncelikle yukardaki yorumu karşı acenteden birisinin yaptığı çok açık. kappatur turizm sektöründe İtalya ve İspanya turlarını hakkı ile yapan 3 firmanın başında gelir. Kopyacı acente herşeyi yapıyor fiyatı kırıyor, uçağı bulabilecek mi belli değil peki önemli 1 soru var burda kappatur gerçekten romada merkeze en yakın roma sheraton otelinde konaklatıyor neden diğer acentede roma sheraton ismi ile satışa çıkıp sheraton golf otelinde yatırıyor?? çünkü italyada tek yetkili o otelde kappaturdur. milyon dolar verseniz giremessiniz ancak bu acenteler gibi üretemeyip başarılı insanların emeklini çalmaya çalışırsınız. yılbaşınıza yazık etmeyin.

  • Ayten diyar 29.11.2011 - 10:12

    Rekabeti güzel yapmanın yolu vardır.Kaan beyde artık rekabeti daha etik yapması gerekmektedir.Bırakalım artık.Fırsata çıktı fazla satıyor falanı fişmanı,batan firmada batıyor.herkes keni işini yapsın karalamaylada satış artmıyor.

  • KopyaCi 29.11.2011 - 09:55

    Kaan bey hersene aynı tarz açıklamalar yapıyor. Yok bizi kopyaıyorlar yok biz öleyiz böleyiz biri kenisine Kappa turu kimsenin takmadığını anlatmalı bence. İlanlarındada aynı şeyler Romada tek o satarmış tek merkezi otel oymuş vs. İnsanları kenisi kandırıyor kenisinden daha iyi şeyler yapan birini buluncada hemen çamur atıyor. Kaan bey sanırım bu sene yılbaşında en çok sayıyı taşıyamayacağını anladığı için şimdiden bahaneler üretiyor..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.