İztuzu'nu kiralayan şirketin sahibi konuştu

İztuzu'nu kiralayan şirketin sahibi konuştu
Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü Dalyan İztuzu Plajını işletme hakkını 8 yıllığına kiralayan ve eleştirilere hedef olan Dalçev A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, basın toplantısı düzenledi.

Hukuk dışı hiçbir yolu kullanmadıklarını belirten Ramazan Oruç, "İhale sürecinde hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmedik. Her şey yasalar çerçevesinde gerçekleşti" dedi. Oruç ihale tarihinin sözlü olarak kendilerine bildirildiğine karşı cevaben, "Ortaca Belediyesine de telefonla aranıp ihale süreci belirtilmiş." dedi. Plajın özel bir şirkete kiralanmasını eleştiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise dün "Plajın özel bir kişiye kazanç getirecek diye verilmesi, yok olması anlamına geliyor. Alan ihale edilmeden bir şahsa verildi, durum bize telefonla bildirildi " açıklamasını yapmıştı.
 
Dalyan İztuzu Plajı’nın işletmesinin kamuoyu bilgilendirilmeden, ihale yapılmadan kiralandığını ve CHP’li Ortaca Belediyesi’nin taleplerinin yok sayıldığı iddiaları üzerine işletme hakkını 8 yıllığına kiralayan firma sahibi Ramazan Oruç, bilgilendirme toplantısı yaptı. İhalenin tamamıyla resmi prosedürlere göre yapıldığını belirten Ramazan Oruç, "İhale süreci resmi prosedürlere göre yapıldı. Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otelcilik A.Ş.’nin adına katıldığım Dalyan Boğazağzı ve Dalyan İztuzu Plaj işletmesinin ihalesine, diğer dört firma ile birlikte girdik. İhalenin şartlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Vakfı TUÇEV’den öğrendik. Şirketimize yetkililer tarafından bildirilen şartların tamamını yerine getirerek ihale dosyamızı Muğla Valiliği bünyesinde hizmet veren ihaleyi yapmakla yetkili olan MUÇEV yetkililerine teslim ettik" dedi.
 
İhalenin yapılış şeklinin hukuki olduğunu tekrarlayan Ramazan Oruç, "İhale sürecinde hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmedik. Her şey yasalar çerçevesinde gerçekleşti" dedi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in, ’Bu karar değiştirilmezse, dünyaya rezil oluruz’ şeklindeki beyanatına da, "İztuzu DALÇEV ile rezil değil vezir olur" değerlendirmesi yaptı.
 

’ÜCRETLERDE CİDDİ DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK’
 
Yapılan ihalede giriş ücretlerinin ve işçi durumlarının herhangi bir şarta bağlanmadığının ve şirketin keyfiyetine bırakıldığının hatırlatılması üzerine Ramazan Oruç, "Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Eğer geçen seneki giriş ücreti 3,5 lira ise, bu seneki 4 lira olacak" açıklamasını yaptı. (Hürriyet.com.tr)


Bu Haber 16.06.2014 - 09:48:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ortacalı 16.06.2014 - 03:48

    Hayret, dalyanın temel konusudur bu, dışardan gelen yabancılar burada iş kuramaz. Kim iş kurmaya kalktı ise genelde sorun olmuştur. Doğru değil. Ama gerçek, burada böyle maalesef. Aslında ihaleyi alan burada iyi bir işletmeci ama ileride çok daha büyük sıkıntılar olacağa benziyor. bu konuları daha ciddi gazetelerde yazsınlar ele alsınlar lütfen. turizm güncel genelde keni işine göre haber yapar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.