İşte Mustafa Sarıgül'ün İstanbul turizmi için hazırladığı projeler

İşte Mustafa Sarıgül'ün İstanbul turizmi için hazırladığı projeler
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, hazırladığı bir kitapçıkla İstanbul ile ilgili projelerini paylaştı. Tüm projelerin detaylarıyla anlatıldığı kitapçıkta, turizm temalı projeler oldukça dikkat çekiyor.


TurizmGüncel

Turizmin geliştirilmesiyle birlikte çok önemli bir sorun olan işsizliğin de azalacağını iddia eden Sarıgül'ün projeleri, tarihi yarımadanın açık müze kente dönüştürülmesinden, Haliç'i doğa ve kültür vadisi yapmaya, Yedikule ve Fetih surlarının turizme kazandırılmasından, İstanbul Han'larının dünyaya açılmasına ve Haydarpaşa Garı'nın kent müzesine dönüştürülmesine kadar geniş bir alanı kapsıyor. İstanbul'un bir turizm kenti olarak hakettiği yerde olmadığı belirtilen kitapçıkta Sarıgül'ün şu açıklaması dikkat çekiyor:

İŞTE O PROJELER
 
"İstanbul; kültür ve sanat merkezleri, müzeler, tiyatrolar, kongre, konser ve opera salonları ile gerçek bir kültür-sanat ve turizm şehri olacak. İstanbul’un tarihi ve doğal zenginlikleri turizmle daha çok buluşturulacak. Otel yatırımları desteklenecek. Çeşitli bölgelerde butik otel ve pansiyonculuk desteklenecek. Anadolu Yakası’na bir kongre merkezi yapılacak. Kruvaziyer liman yapılacak. Marmara kıyıları boyunca turizm destinasyon merkezleri oluşturulması için gerekli etütler yapılacak. İstanbul bir festivaller şehri olacak. Eğitim, sağlık, kongre, eğlence, fuar, kültür-sanat turizmi desteklenecek. İstanbul dünyada en iyi şekilde tanıtılacak; tüm dünyada etkin bir tanıtım seferberliği yapılacak. İstanbul’da görev yapmış konsolosların turizm elçisi olmaları sağlanacak. Bütün bu çalışmalar sonunda İstanbul, Londra’yla, Paris’le yarışacak. Bugün 10-11 milyon düzeyinde olan turist sayısı 25 milyona çıkacak. İstanbul turizm gelirlerinde dünyada ilk 10 metropol arasına girecek. İstanbul’da turizm şahlandığı zaman, işsizlik de azalacak. Turizmin şahlanmasıyla artan refahtan tüm yurttaşlarımız adil pay alacak."

TURİZM ŞAHLANDIĞINDA İŞSİZLİK AZALACAK

"Turizmin çeşitlenmesi için sektör temsilcileriyle birlikte çalışılacak.konsolosların turizm elçisi olmaları sağlanacak. Bütün bu çalışmalar sonunda İstanbul, Londra’yla, Paris’le yarışacak. Bugün 10-11 milyon düzeyinde olan turist sayısı 25 milyona çıkacak. İstanbul turizm gelirlerinde dünyada ilk 10 metropol arasına girecek. İstanbul’da turizm şahlandığı zaman, işsizlik de azalacak. Turizmin şahlanmasıyla artan refahtan tüm yurttaşlarımız adil pay alacak."

































 


Bu Haber 19.03.2014 - 14:46:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.