İDO'nun ardından şimdi de TURYOL: Kontak kapatabiliriz

İDO'nun ardından şimdi de TURYOL: Kontak kapatabiliriz
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) iç hat seferlerini durdurmasının ardından, TURYOL da bir açıklama yaparak 'her an kontk kapatabiliriz'' dedi.

İDO'nun iç hat seferlerini durdurması ve 3 gemisini satılığa çıkarmasının yankıları sürerken, TURYOL da kontak kapatabileceğini açıkladı.

‘’İDO GİBİ KONTAK KAPATABİLİRİZ’’

Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre, İstanbul Boğazı'nda günde ortalama 470 sefer yapan TURYOL kontak kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can akaryakıt maliyetlerinin son bir yılda yüzde 143 arttığını söylerken İDO gibi iç hat seferlerini durdurabileceklerini belirtti. Can, "Biz de TURYOL olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı" diye konuştu.

‘’MALİYETLER ARTIK KARŞILANAMAZ HALE GELDİ’’

İDO'nun deniz ulaşımındaki payının sadece yüzde 3 olduğunu ifade eden Can “İDO'nun olağanüstü bir sefer sayısı yok. Biz TURYOL olarak ya da başka özel şirketler o seferleri gerçekleştirebilir. Ama biz de TURYOL olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı. İDO'nun iç seferlerini iptal etmesinin arkasında başka neden aramaya gerek yok tek neden maliyetlerin artık karşılanamaz hale gelmesi” diye konuştu.

GÜNDE 470 SEFER

TURYOL, İstanbul'da Kadıköy/Haydarpaşa-Eminönü/Karaköy ve Üsküdar-Eminönü/Karaköy hatlarında tarifeli olarak günlük ortalama 470 sefer yapıyor. Ada turu ve Boğaz turu da düzenleyen firma, Çınarcık, Kocadere, Esenköy ve Armutlu ilçelerine de sefer gerçekleştiriyor.



Bu Haber 20.11.2018 - 12:01:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.