Gaziantep turizmine profesyonel dokunuş 

Gaziantep turizmine profesyonel dokunuş 
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daveti ile Gaziantep’te incelemelerde bulunan profesyonel turizmci İsmail Çağlar, Gaziantep’in profesyonel dokunuşlarla Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

“Dünya Şehri olmayı hak ediyor”

Gaziantep’in turizm zenginliklerini inceleyen ve sonrasında da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya gelen IC Hotels yöneticilerinden İsmail Çağlar, Gaziantep’in turizmde keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu kaydetti. Çağlar, “Eşsiz tarihsel ve kültürel dokusunu modern değerlerle bezeyen bu güzel şehir bir ‘Dünya Şehri’ olmayı hak ediyor. Ve bu dünya şehri olma amacı doğrultusunda sonsuz bir çabayla kendini bu kente adamış bir lider ve ekip var. Umarım, bu kadim şehrimizin dünya turizmine açılan bu yolculuğuna ve bu harika ekibe benim de bir katkım olur” dedi. 

“Turizm potansiyeli çok büyük”

Gaziantep’te yaptığı incelemeler sonrası Gaziantep turizmi ile ilgili görüşlerini paylaşan İsmail Çağlar, “Sürdürülebilir turizm ve toplam kalite anlayışı çerçevesinde, birçok ilke imza atmış ve eşsiz değere sahip Gaziantep’in turizm faaliyetlerini tek başlık altında sunulabilmesi, uluslararası standart ve hareket planı geliştirilmesi için çalışmalara başlıyoruz. Gaziantep’te dünyanın 3. büyük hayvanat bahçesi, bölgenin tek karavan parkı, gastronomi zenginliği, tarihsel zenginlik, uluslararası havalimanı, mozaik müzesi gibi birçok değer var. Bu eşsiz ve zengin kapasitenin yerel halkın da desteği alınarak yönetilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“Sürdürülebilir turizm ile global turizmden istediği payı alacak”

Turizm sektörünün Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu hatırlatan İsmail Çağlar, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye, dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri haline geldi. 81 ilimizin birbirinden farklı turizm zenginlikleri var. Gaziantep ise birçok şehirden daha zengin. Gaziantep, yapılacak çalışmalarla orta vadede bir dünya şehri haline gelebilir. Amaç uluslararası bilinirlik ve sürdürebilirlik olmalı. Buna inanan bir yerel yönetim var. Öncelikle inanmak sonrasında da bu yolda adımlar atılması gerekiyor. En başta da altyapının turizm ve turist hareketlerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yerel esnafın eğitilmesi de önemli. Ben Gaziantep’in turizmle bugünden çok daha farklı bir noktaya gelebileceğini düşünüyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in liderliğinde Gaziantep, kendisine turizmde güzel bir rota belirleyecek ve turizmden istediği payı alacaktır” diye konuştu.


Bu Haber 16.08.2023 - 10:32:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.