Ertuğrul Özkök: Çanakkale uydurulmuş bir isim, kentin adı Troya olmalı

Ertuğrul Özkök: Çanakkale uydurulmuş bir isim, kentin adı Troya olmalı
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, tartışılacak bir yazı kaleme aldı. Çanakkale isminin uydurma olduğunu savunan Özkök, kentin adının Troya olarak değiştirilmesi gerektiğini savundu.


''Troya’nın yüzü Brad Pitt’se Çanakkale’nin adı ne olmalı'' başlıklı bir yazı yazan Etuğrul Özkök, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2018'i Troya Yılı ilan ettiğini hatırlatarak, ''Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş pazar günü gazetecilere çok önemli bir haber verdi. Bu yıl Türkiye’de “Troya Yılı” olarak kutlanacak... Ve Troya’nın yüzü olması için Brad Pitt’le görüşmeler yapılıyormuş...'' ifadelerini kullandı.



Yazdıda Çanakkale'nin isminin Troya olarak değiştirilmesi gerektiğini savunan Özkök, yapılacak köprünün isminin de Troya Köprüsü olması gerektiğini yazdı.

''ÇANAKKALE İSMİ UYDURMA''

Rus Çarı Petro'nun St Peterrsburg'u inşa ettiği gibi Türkiye'nin de bir proje yarışması yaparak yeni bir şehir yaratması gerektiğini ifade eden Özkök, gelecek itirazlara karşı ise, ''Diyeceksiniz ki tarihi Çanakkale adı ne olacak? Söyleyeyim... Çanakkale uydurulmuş bir isim... Osmanlı döneminde şehrin adı başka... Cumhuriyet döneminde bu ismin nasıl konduğuna dair doğru dürüst bir belge bile yok.'' dedi. Yazının devamı>>>



Bu Haber 16.01.2018 - 10:04:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.