Milyonlarca lira yatırımla yenilediği otel satışa çıkarıldı

Milyonlarca lira yatırımla yenilediği otel satışa çıkarıldı

Çanakkale’de bir yatırımcı tarafından kiralanarak 30 milyon lira yatırımla yenilenen otel, açılmasına kısa bir süre kala İl Özel İdaresi tarafından ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı.  


İş insanı Lokman Eviş, Çanakkale’nin Güzelyalı ilçesindeki 7 bin 635 metrekare alan üzerine kurulu atıl halde bulunan oteli kiralayarak restore etti.

Çanakkale İl Özel İdaresi ile noter huzurunda sözleşme imzalayarak otelin 2035 yılına kadar işletme hakkını devralan iş insanı, hem önceki kiracının birikmiş 400 bin liralık kira borcunu ödedi hem de bazı ekipmanlar için 7,5 milyon lira ödeme yaptı.

Otelin baştan sona bütün eksikliklerini giderdiğini belirten Eviş, yaklaşık 25-30 milyon lira harcama yaptığını ifade etti.

Noter huzurunda kiralama yapılmasına rağmen yenilenen otel, açılmasına kısa bir süre kala Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından ihale ile satışa çıkarıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eviş, İl Özel İdaresinin yapılan kiracılık sözleşmesi konusunda nasıl bir tavır izleyeceğinden endişeli olduklarını ve otelin satılması ile ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesini beklediklerini belirtti.



Bu Haber 24.01.2023 - 09:15:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.