Çanakkale, Bulgar turistler için en popüler 3 destinasyon arasında

Çanakkale, Bulgar turistler için en popüler 3 destinasyon arasında

Çanakkale’nin Bulgaristan’da en popüler destinasyonlar yer arasında olacağı belirtiliyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale’nin Bulgar turistler arasında giderek popülerleştiğini bu nedenle turizmi önceliklendirerek çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini açıkladı.


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla Bulgaristan’ı hedefleyerek başlattığı turizm ilişkilerini güçlendirme çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor.

Bulgaristan’ın Brand Media Bulgaria medya grubu yayıncılığında hizmet veren Economic.bg, “Türkiye'de 2023'te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon” başlığıyla yayımladığı haberde Çanakkale’ye yer verdi.

Türkiye’nin, dünyanın her bölgesinden turistler arasında bu kadar popüler olmasının şaşırtıcı olmadığını içeren haberde Çanakkale’nin bilinen şehirlerle birlikte bu sene en çok seyahat edilecek destinasyonlar arasında yer alacağı bahsediliyor.

Kentin, dünya tarihinde çok büyük öneme sahip 2 savaşa tanık olmasının yanı sıra arkeolojik kazı alanlarıyla da öne çıktığı belirtilen haberde, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Troya ile Alexandria Troas Antik Kentleri hakkında bilgi verilerek ziyaretçilerin, zengin bir kültürel ve tarihi miras dokusunda keşif imkânı bulabileceğine vurgu yapılıyor.

2022 yılında, Bulgaristan’ın özellikle turizmde Çanakkale için çok önemli bir aktör haline geleceğini öngörerek çalışmalar yaptıklarını belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Oda olarak son yıllarda hedeflediğimiz Bulgaristan pazarı için sosyo-ekonomik, ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesi için birçok adım attık. Geçen sene, Avrupa İşletmeler Ağı Cosme Projesi kapsamında, Sofya Ticaret Müşavirliği ve Bulgaristan THY Genel Müdürlüğü işbirliğinde, “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla bir etkinlik düzenledik. Çanakkale ve Sofya turizm sektörü temsilcileri arasında son derece verimli ve etkili görüşmeler yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Turizm sektörü buluşmasının devamında yine işbirliği içinde çok gurur duyulan bir projeye imza attıklarını belirten Semizoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ekim 1913 - Ocak 1915 yılları arasında Sofya Ataşemiliterliği görevi sırasında resmî belge ve raporlarını yazdığı, ‘Çalışma Odasının’ restorasyonunu üstlendik ve açılışını gerçekleştirdik. Ata’mızın askeri dehasını yansıtan anılarıyla dolu odasını yenileyerek bu mirasa sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz.

Üretim ve ihracat yapan üyelerimiz başta olmak üzere, gelişmesine katkı sağlamak istediğimiz firmalarımız için Bulgaristan özelinde hedef pazar raporları hazırladık, ihracat ve işbirliği geliştirebilmeleri için fuar katılımları, iş gezileri, heyetler ve B2B görüşmeler gerçekleştirdik. İlimizin ve dolayısıyla ülkemizin turistik ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaya odaklandık.

Son yıllarda, 1915 Çanakkale Köprüsünün hizmete açılarak ulaşım kolaylığı sağlamaya başlamasının da etkisiyle Bulgaristan’dan İlimize gelen turist sayısındaki artış ve gösterdikleri ilgiden anlıyoruz ki çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Çanakkale’mizin potansiyeli, Türkiye’nin turizm başkenti olmaya aday olabilecek, kültür, tarih ve doğal güzellikleriyle her bütçeye ve her tercihe göre seçenek sunabilen bir destinasyon merkezi olması Bulgar turistlerimiz arasında dilden dile yayılıyor.

Bu bakış açısıyla, ilimize katkı sağlayacak projeleri üretmeye, üretileni desteklemeye her zaman hazırız. Turizmi önceliklendirerek çalışmalar yürütmeye, elimizden geleni yapmaya da devam edeceğiz. Yolda bizimle olan, emek harcayan, bize desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz”



Bu Haber 14.06.2023 - 14:30:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.