Çanakkale yanıyor 

Çanakkale yanıyor 
Çanakkale’de meydana gelen orman yangını nedeniyle 9 köy boşaltıldı.

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle çevreye yayılan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. 

Yangın nedeniyle 9 köyde 337 hane ve 1251 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada yangına Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi ile müdahale edildiği bilgisi verildi. 

Öte yandan yangın nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Çanakkale-Çan kara yolunun tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatıldığını ve Çanakkale Boğazının çift taraflı deniz ulaşımına kapandığını ifade etti. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.” dedi. 


Bu Haber 23.08.2023 - 09:50:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.