Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu

Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) verilerine göre hazırlanan ‘Dünyanın en güçlü pasaportları’ sıralaması güncellendi.


Euronews’te yer alan haberde, IATA verilerine dayanarak hazırlanan The Henley Passport Index'e göre 199 ülkelik listede Türkiye, 2021 yılına göre vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısı değişmemesine rağmen 7 basamak yükselerek 50. sırada yer aldı.

192 ülkeye vizesi seyahat edebilen Japonya ve Singapur ilk sıradaki yerlerini korudu. İkinci sırada 190 ülkeyle Almanya ve Güney Kore yer alırken üçüncü sırada ise 189 ülke ile İtalya, İspanya, Finandiya ve Lüksemburg yer buldu.

Sıralamanın en son sırasını ise 111. basamaktaki Afganistan aldı. 2010'dan beri son sırada bulunan ülke vatandaşları sadece 26 ülkeye vizesiz kabul ediliyor. Sondan ikinci sırayı 28 ülke ile Irak, üçüncü sırayı ise 29 ülke ile Suriye aldı.

2014 yılında listenin zirvesinde yer alan Amerikan ve İngiliz pasaportları bu yıl İsviçre, Norveç, Yeni Zelanda ve Belçika ile birlikte 6'ncı sırada yer alabildi.



Bu Haber 01.02.2022 - 14:46:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.