Yunanistan turizmde nitelikli büyümeye odaklandı

Yunanistan turizmde nitelikli büyümeye odaklandı
Bu yıl turizmde yeni bir rekor beklediklerini belirten Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, nitelikli büyümeye odaklandıklarını açıkaldı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2023 yılında turist sayısını yüzde 17,6 ar tışla 32,7 milyona, turizm gelirini ise yüzde 15,7 artışla 20,5 milyar euroya yükselten Yunanistan'ın Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, 2024 hedefleri ile ilgili Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye açıklamalarda bulundu. 

2024 yılının Yunan turizmi için yeni bir rekor yılı olacağını kaydeden Bakan Olga Kefalogianni, turizmdeki odak noktalarının ise nitelikli büyüme olduğunu ifade etti. 

Bunun için ülkenin daha az bilinen turizm merkezlerinin güçlü bir şekilde pazarlamaları gerekeceğini anlatan Yunan Turizm Bakanı, "Her şeyin ötesinde, nitelikli bir büyüme hedefliyoruz ve gelecek nesillerin de turizmden yararlanabilmesi için bir denge oluşturmak surumundayız. Örneğin Attika bölgesi, Atina'da ziyaretçilerin daha uzun kalması için bir manivela olabilir. Şu anda Atina'da misafirlerin ortalama kalış süresi 2-3 gece. Halbuki başkentin çevresinde keşfedilecek o kadar çok yer, gidilecek o kadar güzel plaj var ki." dedi.

2023 yılında Almanya'nın 4,8 milyon ziyaretçi ile Yunanistan'ın bir numaralı pazarı olduğunu kaydeden Olga Kefalogianni onu 4,6 milyona İngiltere'nin takip ettiği bilgisini paylaştı. Kefalogianni ayrıca, 2023'te Almanya'dan yüzde 9,5 ziyaretçi artışı sağlandığını da sözlerine ekledi.


Bu Haber 16.03.2024 - 14:55:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.