Doğuş Grubu’ndan otelcilik sektörüne 180 milyon euroluk yatırım

Doğuş Grubu’ndan otelcilik sektörüne 180 milyon euroluk yatırım
Doğuş Grubu, 180 milyon euroya otel satın aldı. İşte o otel ve bulunduğu ülke....


TurizmGüncel

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, bir süredir satışta olan Portekizli Queiroz Pereira ailesine ait lüks otel Hotel Villa Magna, uzun pazarlık süreçlerinin ardından 180 milyon euroya Doğuş Grubu’na satıldı.
 
Dünyanın en zengin 549’uncu iş adamı olan Kolombiyalı Jaime Gilinski, geçtiğimiz yaz otele talip olmuş, fiyat üzerinde anlaşma sağlanamayınca otel satılamamıştı. 

 
Anlaşma sağlanamamasının ardından Portekizli aile satış yetkilerini JLL'ye vermiş, otel Doğuş Grubu’nun dışında ABD’li ve Orta Doğulu yatırımcıların da ilgisini çekmişti. Çekişmeli sürecin sonunda Doğuş Grubu 180 milyon euro vererek lüks otelin sahibi oldu.

OTEL, MADRİD'İN EN LÜKS SEMTİNDE YER ALIYOR
 
5 yıldızlı Hotel Villa Magna’nın 150 odası bulunuyor. 2007 yılında baştan aşağıya renove edilen otel, Madrid’in en lüks semtlerinden olan Paseo de la Castellana’da yer alıyor.
 
İspanyol basınında, sürekli büyüyen ülke turizminin yabancı yatırımcıların ülkedeki otellere dönük talebini artırdığı, talebin en yoğun olduğu bölgenin ise Madrid olduğu belirtiliyor. 

Oteli 2001 yılında Japon Shirayama şirketinden 80 milyon euroya satın alan Queiroz Pereira ailesi, otelin renovasyonu için 50 milyon euro harcama yapmıştı. Ailenin oteli satma sebebinin, İspanyol turizmine dönük yoğun ilgiden faydalanarak kara geçmek olduğu ifade ediliyor.






Bu Haber 02.03.2016 - 16:43:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.