Çinli hava yolu devinin İstanbul uçuşları başladı

Çinli hava yolu devinin İstanbul uçuşları başladı

China Southern Airlines’ın İstanbul – Pekin uçuşları 20 Aralık’ta (bugün) başlıyor Yeni uçuş kararının açıklandığı tanıtım toplantısında katılımcılara, A-330’larla gerçekleştirilecek seferlerin salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın üç günü yapılacağı duyuruldu. Söz konusu seferler gidiş-dönüş 460 dolardan yapılacak.


Seyahat acenteleri ve turizm basının katıldığı toplantıya, İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çin Halk Cumhuriyetinin İstanbul Ticari Ateşesi Huang Songfeng , China Southern Airlines Genel Müdürü Yanming Wang ve Ticari İşler Müdürü Yang Zhao katıldı. China Southern Airlines’ın GSA’liğini yapan TAL Aviation Türkiye Ülke Müdürü V. Mirey Göldağ ve China Southern Airlines’ın Ticari İşler Müdürü Yang Zhao yaptıkları konuşmalarda hem şirket hem de seferler hakkında bilgiler verdi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ 460 DOLAR

İki yıl önce seferlerine ara veren China Southern Airlines, 20 Aralık Perşembe günü itibarıyla yeniden İstanbul-Pekin-İstanbul seferlerine başlıyor. Shangri La Bosporus Hotel’de yapılan tanıtım yemeğinde katılımcılara bilgi veren China Southern Airlines’ın GSA’liğini yapan Tal Aviation Türkiye Ülke Müdürü V. Mirey Goldag, İstanbul’dan Pekin’e gidiş dönüş fiyatının 460 dolar olacağını söyledi. Tek yön olarak gidişin 360 dolar olacağını belirten Goldag, 8 saat üzerinde dış ve iç hat yolcular için ise Pekin’de ücretsiz konaklama imkanı verileceğini belirtti.

FİLOSUNDA 768 UÇAK VAR

Toplantının açılışını birlikte yapan China Southern Airlines’ın GSA’i, TAL Aviation Türkiye Ülke Müdürü V. Mirey Goldag ile Havayolu Sorumlusu Ebru Önler, şirketin Asya’nın en büyük, 4 yıldızlı uçuş güvenliği nedeniyle diamond ödüllü sahibi olduğunu hatırlattıktan sonra şu bilgileri verdi: “China Southern Airlines, filosunda bulunan 786 uçağı ile dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi. Şirket, 41 ülkede 190’dan fazla noktaya olmak üzere günde 1900’den fazla uçuş yapıyor.”

''3 GÜNLE KALMAYACAK 7 GÜNE ÇIKACAK''

Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise iki yıl aradan sonra China Southern Airlines’ın seferlere başlamasını ‘yeniden başlangıç’ olarak tanımladıktan sonra “Çinliler İstanbul’a geliyorlar. Bu yıl Çin’de Türkiye yılıdır. Türkiye’ye elen 400 bin turist yeterli değildir. Artmasını sağlamak zorundayız. China Southern Airlines’ın uçuşlara başlamasıyla en büyük engelin ortadan kalkmaya başlıyor. Çin ile Türkiye arasında doğrudan ilk kez THY dışında bir havayolunun uçması önemlidir. China Southern Airlines’ın merkezinin bulunduğu Guangzhou İstanbul’un kardeş şehridir. Seferlerin haftada 3 günde kalmayarak 7 güne çıkacağını umuyorum” şeklinde konuştu.
Kerem Köfteoğlu



Bu Haber 20.12.2018 - 08:15:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.