CHP'li eski vekilden 'Bodrum'da arsa kapatılıyor' iddiası

CHP'li eski vekilden 'Bodrum'da arsa kapatılıyor' iddiası

CHP eski milletvekili Umut Oran, Bodrum'daki Camel Beach Koyuna 30 milyon liraya inşa edilen İslam Tanıtım Merkezi'nin altında, 'arazi kapatma' planı olduğunu ileri sürdü.



Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, 2013 yılında Ortakent ve Bodrum Belediyeleri tarafından reddedilip durdurulan İslam Tanıtım Merkezi projesi, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmeye başlandı. Bakanlık, belediyelerin reddetmesine rağmen hafriyatı başlattı ve inşaatın ilk adımı da atıldı.

''TURİSTLERİN ARASINDA DİN MERKEZİNİN NE İŞİ VAR?''

 “Dini merkezin plajda güneşlenen turistlerin arasında ne işi var? Referandum yapılıp halkın görüşü alınsın” diyen Umut Oran, “İnşaatın arka planında 60 dönümlük daha arsa kapatma yarışı yaşandığı, konunun da yine rant olduğu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. Perde arkasında AKP'li ünlü bir siyasetçinin kuzeninin olduğunu öne süren Oran şunları söyledi:

“Bölgede yaşayan vatandaşlar, kentin dokusuna aykırı, kot farkı nedeniyle çok büyük bir bina yapılmak istenmesinden rahatsız. Belde belediyesi de Bodrum Belediyesi de 2013'te bu izni vermedi. Şimdi inşaatta ve ihalede Diyanet de devre dışı. Peki kim yapıyor bu 30 milyon TL'lik işi? Tam bir skandal. Bu devasa inşaatın arkasında büyük bir rant lobisi var. Geçmişte Ortakent Belde Belediyesi üzerinde imar planı tadilatı için baskı kurulmuş. Bölgenin mülki amirleri de güvenlik nedeniyle tedirgin.”


Bu Haber 12.11.2018 - 10:48:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali sansal 12.11.2018 - 09:23

    Turistlerin gozunde zaten islam dedinmi direk guvenlik sorunu ve antipatik bir durum var , bir de biz adamlarin dibine , milletin mayo bikini gezdigi yere , bir ton cubbeli, sarikli, sakalli insanlari koyarak buyuk bir algi yonetimi hatasi yapacagiz..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.