Çevreye duyarlı otellere ekstra enerji desteği geliyor

Çevreye duyarlı otellere ekstra enerji desteği geliyor
GETOB Yönetim Kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çevreye duyarlı otelleri ödüllendirmek adına düşündükleri projeyi, ilk kez Egeli turizmcilerle paylaştı.

 
TurizmGuncel

 
Geçtiğimiz günlerde GETOB Yönetim Kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmcilere yönelik önemli mesajlar verdi.

GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz’ün TurizmGuncel’e aktardığı bilgilere göre, önümüzdeki yıldan itibaren yeşil yıldız kriterlerine uyan tesislere, ekstradan enerji indirimi getirilecek.

Sınıflandırma çalışmalarında daha çevreci, daha yeşil tesisler lehine uygulamaların yapıldığını söyleyen Bakan Günay, bakanlık belgeli tesislere elektrikte verilen desteğin yakın gelecekte kendi elektriğini üreten veya tesislerinde kullandığı elektrikte otoritelerce kabul gören yeni tasarruf uygulamalarına yer veren işletmelere destek verilmesi şeklinde değiştirilebileceğini ifade etti.
Çevreye duyarlı otelleri ödülllendirmek adına böyle bir çalışma başlatmayı düşündüklerini belirten Bakan Günay, “Bu çalışmayı önümüzdeki yıldan itibaren başlatmayı planlıyoruz” dedi

KUMARHANE KONUSU GÜNDEMİMİZDE YOK


Egeli turizmciler, toplantı sırasında kumarhanelerin açılması konusunu da gündeme getirdi. Ancak Bakan Günay, "Gündemimizde böyle bir konu yok" dedi. TurizmGuncel'e bilgi veren İlhan Açıkgöz "İki ay sonraki TÜROFED toplantısında konuyu tekrar gündeme getireceğiz. Ancak konu seçim sonrasına kalmış görünüyor" yorumunda bulundu.




OTELCİLER YASASI SEÇİMDEN ÖNCE BİTECEK

Konaklama sektörünün merakla beklediği ve kamuoyunda 'Otelciler Yasası' olarak telaffuz edilen Türkiye Turizm Birliği Yasası'nın kısa bir süre içerisinde meclis gündemine getirilerek yasalaşması için çalışmaların son aşamaya geldiğinin müjdesini veren Bakan Günay konunun takipçisi olduklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; bakanlık belgeli, belediye belgeli tesis ayrımının sonlandırılması ve tüm konaklama tesislerinin aynı standart’ta hizmet verebilmesinin önünü açacak olan uygulama için el  birliği içinde çalışılmasının gerekliliğini ortaya koydu.




Ülke turizminin gelişmesi için bakanlık olarak sektör temsilcilerinin makul ve mantıklı her teklifine öneri ve eleştirilerine sıcak baktıklarını açıklayan Günay, GETOB yöneticilerine hitaben, "Gördüğünüz gibi genel müdürüm burada, il müdürüm burada, sizlerle olan dirsek temasını her zaman sürdüreceğiz dedi.




Bu Haber 11.10.2010 - 20:42:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.