Bülent Arınç gözlerine inanamadı

Bülent Arınç gözlerine inanamadı
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'inde açılan 'Bursa Ulu Şehir' temalı foroğraf sergisininin açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'ya gelen turistin azlığından yakındı.


Bursa'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılması gerektiğini belirten Bülent Arınç, Bursa gibi bir şehri bu kadar az turistin ziyaret ettiğini duyunca gözlerine inanamadığını belirtti. Arınç şunları söyledi:

"Bursa'ya 4 yıl evvel bir siyasetçi olarak gittiğimde, 'turist ne kadar geliyor, rakamlar nedir' diye baktım, gözlerime inanamadım. 500 bin civarındaydı. Bu kadar güzelliklere sahip bir Bursa ve hemen hemen sadece 120 bini yabancı, geriye kalanı yerli olan bu turist sayısıyla neden bu kadar ihmal edilmiş, niye tanıtımda bir eksikliğimiz var? Geçenlerde Kuveyt'ten gelen bir bakan vekili arkadaşımın da söylediği gibi, 'Mutlaka cennet var ve o cennet köşelerinden birisi de Bursa'dır' sözüne sahip çıkılmıyor. Tanıtımda eksikliğimiz var. Herkesin Bursa'yı bildiğini zannediyoruz. Bugün Bursa, imkanlarıyla herkese 'buyur gel' diye el ediyor. Çok güzel konaklama imkanlarımız var. Hizmet sektörümüz mükemmel. Yollarımız, ulaşımımız da fevkalade güzel, havayollarını saymazsak. Karadan gelen bölünmüş yollarımızla, inşallah yakında hizmete girecek yüksek hızlı trenimizle ve elbette büyükşehir belediyemizin, Bursa'nın Uludağ'ına, ta oteller noktasına kadar gidecek teleferik imkanlarıyla Bursa herkesi rahatlıkla kucaklayabilecek, misafir edebilecek durumdadır."


Bu Haber 15.01.2015 - 14:30:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.