'Bu şartlar altında Türkiye'ye zengin turist gelmez'

'Bu şartlar altında Türkiye'ye zengin turist gelmez'
Kültür ve Turizm eski bakanı ve Bahattin Yücel, yeni dünya düzeni ile birlikte, Türkiye'nin turizmdeki ana hadeflerinden olan gelir düzeyi yüksek turisti ülkeye çekme arayışının geçerliliğini yitirdiğini belirtti.


Turizm sektörünün 'dönüşerek kazanma' veya 'sonsuca kadar kaybetme' arasında bir yol ayrımında bulunduğunu ifade eden Bahattin Yücel, dünyada kitle turizminin yerini bireysel turizm hareketinin almaya başladığını ifade etti.

''BU ŞARTLAR ALTINDA TÜRKİYE'YE ZENGİN TURİST GELMEZ''

Sözcü gazetesinden Sayime Başçı'ya konuşan Yücel, “Bu turistler evrensel haklara, tavizsiz demokrasiye, kadın haklarına, tarihe kültüre bakıyor. Bununla da bitmiyor, standartlara çok fazla önem veriyor. Metroya bindiğinde istediği her yere gitmek istiyor. İnsanların bireysel özgürlüğüne önem veriyor. Bu şartlar altında Türkiye'ye zengin turist gelmez” ifadelerini kullandı.



''TÜRKİYE AVRUPA'NIN 20 YIL ÖNCE TERK ETTİĞİ TEKNİKLERİ UYGULUYOR''

Türkiye'nin Avrupa'nın 20 yıl önce terk ettiği teknikleri uygulamaya çalıştığını anlatan Bahattin Yüzel, Kitlesel turizm anlayışının sadece Rusya'da kaldığını bu nedenle birinci müşterinin Ruslar haline geldiğini kaydetti. Avrupa'da turist profilinin tamamen değiştiğini belirten Yücel, ''Bu yol ayrımını görüp proaktif bir yaklaşım benimsememiz gerekir” şeklinde konuştu.

''SEKTÖRDE DARALMA BAŞLARSA BİR ANDA GERİY DÖNÜLEMEZ''

Eski yöntemlerle devam edilmesi durumunda sektörün sadece yaz aylarında doluluğa ulaşıp kalite ve fiyatta düşük bir profil çizeceğini söyleyen eski bakan, Türkiye'de turizm sektörünün 80 milyar dolarlık bir yatırım stoğu olduğuna dikkat çekerek, sektörde daralma başladıktan sonra bir anda geriye dönülemediğine dikkat çekti.

1.5 MİLYON YATAĞIMIZ, 500 UÇAĞIMIZ, MARİNALARIMIZ VAR AMA...''

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değişen yönetimi ile yenilik rüzgarını yakalayamadığını ve aksine eski yönetimlerden daha büyük hatalarla hareket ettiğini anlatan Bahattin Yücel, “1.5 milyon yatak kapasitemiz, 500 uçağımız 19 marinamız 8 bin 900 teknemiz var. Türkiye turizmde çok elverişli bir ülke konumuna geldi ancak Türkiye'nin tatil talebi 2-4 saat uzaklıktaki ülkelerden turist çekebilecek konumda kaldı” dedi.

''ÇİNLİ TURİST PROFLİ İLE TÜRKİYE'NİN TURİZM ALT YAPISI ARASINDA BÜYÜK FARK VAR''

Türkiye'nin bu noktada bir anda stratejiyi Çinli ve Hintli turistlere göre değiştiremeyeceğine dikkat çeken Yücel, Türkiye'nin Uzak Doğulu turisti çekebileceğini ancak buna göre pazarlama ve altyapı geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Siz burada 12-14 saat uçan bir turistin gelip iki hafta deniz kenarında yatıp tekrar ülkesine dönmesini beklerseniz çok beklersiniz. Çin gibi ekonomiler büyük ekonomiler ama onların turist profili ile bizim turizm altyapımız arasında büyük farklar var. Bu kültür turizmi dediğimiz yapılanmayı gerektirir.” değerlendirmesinde bulundu.




Bu Haber 04.01.2018 - 16:06:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet vergaz 05.01.2018 - 11:58

    Cok dogru yorumlar, Turk turizm alt yapisi, D vitamin eksikligi olan ve günes e hasret ve saglik icin günes gormeye gelen Avrupali turist e gore ayarlanmis,,,Japon ve Cinli turist günes altinda gezmez , şemsiye taşır hatta sapka ve yüz maskesi takar güneşli havalarda..Kultur ve gurme turizmi sever ,, Turkiye de buna ancak kapadokya İzmir Antep biraz da İstanbul cevap verebilir ama onunla da dukkan donmez

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.