Bekir Akkaş'tan TÜRSAB ve TYD'ye eleştiri

Bekir Akkaş'tan TÜRSAB ve TYD'ye eleştiri
Akkanat Holding Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş, 41 yıldır bu sektörün içinde yer aldığı belirterek çok krizler geçirdiklerini ancak bu yıl yaşanan sıkıntıların ve krizlerin çok büyük olduğunu söyledi. Akkaş, Türkiye'nin Mısır turizm sektörünün krizlerden çıkma başarısını örnek alması gerektiğini belirterek, TÜRSAB ve TYD'yi göreve çağırdı.


Akkaş, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan bombalı saldırı sonrası, 10 kişinin ölmesi ve 15’e yakın yaralının olmasının turizm sektöründe endişeli bekleyişi arttırdığını ifade eti ve ''Almanlar çok onurlu bir millettir. Zor günlerinde Almanlar her zaman Türkiye destek olurlar. Almanlar dostunu zor günde bırakmaz.'' şeklinde konuştu.

'TURİZMCİLER KRİZLERLE MÜCADELE EDİYOR'

Geçtiğimiz yıl Rusya’da yaşanan ruble sorunu, bu yıl yaşanan uçak krizi, son dönemde domuz gribi vakalarının artış göstermesi ve son olarak da Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan bombalı saldırı turizmciyi kara kara düşünmeye sevk etti. Almanya’da seyahat acentelerinin Sultanahmet Meydanı’ndaki terör saldırı sonrası, daha önce rezervasyon yaptırmış olanların istedikleri takdirde rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal edeceklerini bildirmelerinin ardından turizmciler yeni yol haritaları bulmaya çalışıyor. Son yaşanan Sultanahmet saldırısının turizme büyük bir darbe vuracağına inandığını belirten Akkaş, konu hakkında şunları söyledi:

'TÜRSAB VE TYD'Yİ GÖREVE DAVET EDİYORUM'

“Sultanahmet’in zararı İstanbul’a büyük bir kayıp oluşturacaktır. Kültür turizmi bu konuda oldukça zarar görecektir. Bu arada bu olay ülke imajımızı da etkileyecek, Antalya’mıza da zarar verecektir. Şu anda Türkiye’de yaşananlar, herkesi yakıyor. Turizmde 41'inci yılımdayım. Türk turizmi çok krizlerden geçti ancak bu yılki kriz başka. Eğer önlemler alınmaz ise çok sıkıntılı bir dönem bizleri bekliyor. Bu dönemde hem hükümet hem de muhalif kanadındaki siyasilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu arada yaşadığımız bu krizde, Türkiye’de yaşayan yabancıları kullanamıyoruz. Mısır da bu tip krizlerle çok sık karşılaşmakta. Ancak Mısır’ın bu krizlerden çıkmasının ve kısa sürede atlatmasının en büyük nedeni tanıtıma ve reklama para harcamasıdır. Biz Türkiye olarak devlet olarak yurt dışında para harcamıyoruz. Mesela burada TÜRSAB’ı örnek verebilirim. TÜRSAB’ın kasasında tonlarca lira parası var. TÜRSAB bugüne kadar yurt dışında hangi kampanyayı düzenlemiş? Ben duymadım. Bu konuda TÜRSAB’ı göreve davet ediyorum. Aynı zamanda Turizm Yatırımcıları Derneği'ni de örnek verebilirim. Sadece devletten beklemek yerine bu kurumlarımızın da acilen yurt dışı tanıtımlara el atmaları gerekmektedir. Bu kurumların devletle bir araya gelip yurt dışındaki medyada çok ciddi Türkiye reklamları ve tanıtımları yapmaları gerekiyor.”

'KAR SIKINTISI DAVRAS'TA KIŞ TURİZMİNİ ETKİLİYOR'

Akkanat Holding tarafından işletilen Isparta Sirene Davras Otel’deki çalışmalar ve bölgedeki kış turizmini de değerlendiren Akkaş, kar yağmadığı için bölgeye ilginin az olduğunu ve bu bakımdan da ciddi zararlar yaşadıklarını belirtti ve şunları söyledi:

''Bugün otelimizin cirosuna baktığımızda geçen yıldan bu yıla kaybımız 430 bin lira olarak görülüyor. Geçen yıl Davraz otelimizi 9 martta kapattık. Sebebi ise geçen yıl 7 martta Eğirdir’de badem ağaçlarının çiçek açmış olması ve hava tahminlerinde kar yağışı olmamasıydı. Bu sene 9 marttan sonra kar yağarsa ve müşteri olursa açık kalırız. Bildiğiniz gibi cemreler başladığında önce havaya sonra suya sonra da karaya düşüyor. En son karaya düşmesi martın ilk haftası. Karaya düştükten sonra hava ısınıyor ve kar yumuşuyor. Ve bizim Türk insanı piknik moduna dönüyor.  Zaten yabancı turist yok. Bu bakımdan bu sene maddi olarak bu şekilde kayıplar ile devam edeceğini düşünüyorum. Eğer istenilen miktarda kar yağmaz ve bu kar kalıcı olmazsa, Davraz için kış turizmi bu yıl istenileni veremeyecektir.'' (Halil Öncü)
 


Bu Haber 13.01.2016 - 11:56:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cuma İkbal 13.01.2016 - 12:20

    Bekir bey TÜRSAB"a haksızlık etmeyelim...Başaran ULUSOY bey 18 yıldır başkan ve bu başkanlığı döneminde Türsab kendi binasını yaptı...Rusya turizm krizi için de öneri sundu ve dedi ki :Yenikapıya gemi yanaşma yeri yapılsın 70 gemi yanaştırıp 4 milyon RUS turistin eksiğini kapatırız dedi, yetmedi dün de bir mektup yazdı hem Başbakan ve hemde turizm bakanına, otysa turizm bakanı UTRECTH VAKATİBEURS"ta iken Başaran ULUSOY 60-70 milyon tl ye mal ettiği TÜRESAB binasında mektup yazma işleriyle uğraşıyordu

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.