Başbakan Davutoğlu: Rus turist sayısının azalacağını düşünmüyorum

Başbakan Davutoğlu: Rus turist sayısının azalacağını düşünmüyorum
9 maddelik 'Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi''ni açıkladıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının azalacağını düşünmüyorum" dedi.


Rusya ile yaşaan gerilim ve çevre ülkelerdeki gelişmeler nedeniyle turizm sektörünün sıkıntı yaşadığını belirten Ahmet Davutoğlu, bu nedenle bir eylem planı hazırladıklarını ifade etti. Çevredeki siyasi gelişmelerden dolayı Türkiye'nin içiene kapanamayacağını ifade eden Davutoğlu, "Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz. Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanı getiriyoruz. Ödemelerde sorun yaşanırsa sektörün banka borçları yeniden yapılandırılacaktır. Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden belli miktarda döviz getirenler ihracatçı sayılacak." dedi.

'Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi' ile turizm sektörüne dönük 255 milyon TL'lik destek planladıklarını kaydeden Ahmet Davutoğlu, ayrıca 280 milyon liralık da ödeme kolaylığı sağayacaklarını açıkladı. Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını iddia eden Davutoğlu, açıklamasında şu noktaların altını çizdi:

''RUS TURİST SAYISININ AZALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM''

"Rus turistler Türkiye'ye bir anda gelmediler. Geldiler, gördüler, sevdiler ve yeniden geldiler. Bundan 10 sene önce buraya çocukken gelen bir Rus çocuk, şimdi genç olarak geliyor. Bu durumu tek bir siyasi kararla değiştiremezsiniz. Ben eminim, Rus turistler bir şekilde yeniden yollarını bulacak. Halkımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Hangi ülkeyle sorun yaşarsak, o ülkenin halkına daha da iyi davranalım ki ne kadar misafirperver olduğumuz bir kez daha görsünler. Turizmi yaptırımlar üzerinden bir silah gibi kullanmak hiç bir ülkeye yaramaz. Rus turistler bir şekilde yolunu bularak Türkiye’ye geleceklerine inanıyorum. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum”

"PANİK HAVASI YOK"

"Turist sayısında panik havası söz konusu değil, ön alıcı tedbirler alıyoruz.  Şimdiden turizm sektörüne destek veriyoruz, bu konuda turizmde herhangi bir daralma beklemiyorum. Türkiye’ye dönük bir kara propaganda yürütülüyor. Bu yıl turizm faaliyetlerine yüksek ve özel bir bütçe ayırdık, tanıtım faaliyetlerini artıracağız. turizm sektörüne yapılacak desteğin maliyeti Maliye Bakanlığı’nın yedek ödeneğinden karşılanacak, ekonomiye ek yük teşkil etmeyecek. Bundan sonra hedef ülkeleri de değiştiriyoruz, Türkiye’nin birkaç ülkeye odaklı turizm yaklaşımı olmayacak."

''GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GELEBİLİRSİNİZ''

"Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız."






Bu Haber 22.02.2016 - 12:13:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmcilerden Birisi 23.02.2016 - 03:35

    Sayın Başbakan Ruslar bir yolunu bulup yine gelirler demiş... Nasıl acaba çok merak ediyorum... Sanki hiç bir şey olmadı değil mi??? 17 sn. lik bir ihlal den sonra Rus uçağının düşürülmesi hiç olmadı değil mi? Şu anda Rusya da hiç bir operatör ve acenta Türkiye tatil paketi yatamazken ( FSB nin sıkı kontrolleri varken) hadi bir yolunu buldu bu ruslar ve geldiler ( Bu da muamma hangi vasıta ile gelecekler ve hangi ülke üzerinden ) pekii bu ruslar ülkesine geri döndüklerinde acaba hangi baskılara maruz kalacaklar ??? Doğru bir tespit Sn. Başbakan "" Ruslar bir anda gelmediler"" evet ama iğneyle oya örer gibi bu günkü rakamlara gelinen ( 4 milyon Rus Turist) bir noktadan Sıfır a düştük... Komşularla sıfır sorunu bizler yanlış anladık sanırım Turizmde sıfırı yakaladık...

  • Turizimci 23.02.2016 - 09:59

    sayin basbakanim hayel gormeyin ! ben yurtdisindaki Turkiye speyalisti tour operatoruyum ? bizi encok seven balkan ulkelerinde bile 40 % lik rezervasyon dususu var . ruslar in gelecegini soyluyorsaniz demekki yakin zamanda putinden gidip af dileyip yanlis yaptik bizi affet diyeceksinin ? yoksa rus turist neyle gelsin putin charter ucuslarina musade etmiyor . otobuslerlemi gelecekler ? her yerde Turkiyede bombalar patliyor guvenlik sorunu var diye konusuluyor ve normal siradan vatandas turkiyeye tatile gelen turist te yani korku var ve gelmiyorlar . rezervasyonlarimiz cok kotu durumda ? 100 euroua satilan hotel 50 euro su an icin . eger hotelciler bu sekilde indirim yapmamis olsaydi su anki rezervasyonlarda olmazdi dususler 70% lere varirdi .bu bir gercek .haziran ayindan itibaren batanlar kacanlar kapatanlarla ilgili yazilari burada bol bol okuyacagiz orasi kesin . o esnaftan aldiginiz pesin vergileri muhtasarlari o zam yaptiginiz askari ucret sigorta primlerini unutun siz. su an antalyada binlerce rus turist getiren acentalardan isten cikarilmis issiz eleman var . mayis haziran ayinda onlara gene binlerce avrupali getiren acentalarda calisirken isten atilmis eleman eklenecek . hayal kurmayin , sizi yanlis yonlendiren hic birsey umrunda olmayan danismanlarinza , turizimcilik hayatinda turkiyeye turist getirmemis basarn ulusaya ve onun gibilere inanmayin direk memlekete milyon dolarlar getiren orta olcekli A gurubu acentalarin patronlaei ile sayin Cumhur baskanimizin muhtarlarla yaptigi gibi toplanti yapin gercekleri birinci elden ogrenin.

  • bir dost 22.02.2016 - 05:36

    Oldu da haklı çıktınız diyelim. Olmayacakta. Olursa şimdi kesin sezon sonu davul zurna eşliğinde gelen Rus turist sayısını açıklarla ve gelenler memleketlerine döndüklerinde oradaki baskıdan dolayı geldiklerine pişman olabilirler. Aman ha İran"lı turistlerin Antalya otellerinde nasıl eğlendiklerini gösteren TV haberleri gibi daha önce yapılmış bir hatayı tekrar etmeyin. Bence gelseler bile kesinlikle bununla ilgili hiçbir bilgi açıklanmamalı ve habere konu olmamalı.

  • asyali 22.02.2016 - 01:07

    haber Zaytung"dan mi alinma?

  • aliveli 22.02.2016 - 01:03

    Neden gerçekleri hep gözardı ediyor ve polyannacılık oynuyoruz. gerçeği söyleyin en doğrusu bu.Ruslar Türkiye ye çıkışları kontrol ediyor ve buraya turist gönderen her türlü acenteyi mimliyorlar. Kolay mı. Bu sene ve diğer 2-3 sene rus turist gelmez - GELEMEZ. Dolaylı yoldan gelebilecek toplamda ( senelik )1 milyon olsun,öpüp başımıza koyalım.

  • ibrahim Celik 22.02.2016 - 12:52

    Sayin Basbakanim, Cok toz pembe bir yaklasim olmus... Degerlendirmenizin dogru cikma ihtimali Turkiye"nin komsulariyla 0 sorun politikamiz kadar gercekci.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.