Bakan Kurtulmuş'tan İsrail açıklaması: Turizmi etkilemez!

Bakan Kurtulmuş'tan İsrail açıklaması: Turizmi etkilemez!
NTV'nin canlı yayınına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail-Türkiye arasındaki gerilim sonrası İsrail'den gelen 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısını da değerlendiren Kurtulmuş, çağrının turizmi etkilemeyeceğini savundu.


TurizmGüncel

Sunucunun, ''Ekonomiye önemli katkı yapacak alanlardan biri de turizm. Bu sene beklentiler yüksek, hedefler de tutuyor gibi görünüyor. Önümüzdeki sezonla ilgili ne diyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna Kurtulmuş, ''Valla çok şükür. Türkiye kötü bir 2015-2016 geçirmişti. Şimdi 2017'de hızla yükseldik, 2018'de çok daha iyi bir şekilde yükseliyoruz. Bu yıl 38 milyon turist geleceğini tahmin ediyorduk ama son verilerle bunun 40 milyon civarında olacağını görüyoruz. Umut ediyorum ki Türkiye, 2018 yılında 32 milyar dolarlık bir turizm geliri seviyesine ulaşacak.'' cevabını verdi.



''TURİZM AÇISINDAN BAŞARILI BİR YIL GEÇİRECEĞİZ''

Türkiye'nin Avrupa'daki geleneksel pazarlarını yeniden kazandığına dikkat çeken Bakan Kurtulmuş,  ''Bunun dışında uzak doğu ülkelerinden de gelenler oluyor. Turizm açısından başarılı bir yıl geçireceğiz.'' dedi.

''İNGİLTERE'DEN 3.5 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ''

Bu yıl İngiltere'den 3.5 milyon civarında turist beklediklerini kaydeden Kurtulmuş, ''İngiltere turizm pazarına yöneten üç büyük şirketin CEO'ları ile görüştüm. Aldığımız rakamlar bie böyle bi sonuç veriyor. Rusya'nın ve Almanya'nın 5'er milyon civarında olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla Almanya, İngiltere, Rusya gibi geleneksel pazarlarımız ile, Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Güney Kore ve Japonya gibi pazarlardan çok ciddi atışlar sağlayacağız.'' ifadelerini kullandı.

''İSRAİL'İN ÇAĞRISI TURİZMİ ETKİLEMEZ''

Sunucu'nun ''İsrail'den Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yapıldı. İsrail'den turistlerin gelmemesi durumu ne kadar değiştirir'' sorusuna ise Kurtulmuş, ''Geçtiğimiz yıllarda da 'aman ha Türkiye'ye gitmeyin' çağrıları oldu. Örneğin Almanya. Seçimler sırasında Alman hükümeti en üst düzeyde 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yaptı. Ama turizmin dili başka, siyasetin dili başka. Turist Türkiye'ye geliyor, hizmeti, servisi, kaliteyi, fiyatları görüyor ve tekrar geliyor. Ben bu çağrıların siyasi olduğunu ve turizm sektörüne önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.'' yanıtını verdi.


Bu Haber 18.05.2018 - 09:34:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.