'Avrupalı turist İstanbul'a geri döndü'

'Avrupalı turist İstanbul'a geri döndü'

2019'a güzel başladıklarını belirten Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, Avrupalı turistin İstanbul'a geri döndüğünü ifade etti. Türkiye'nin ve İstanbul'un ekonomik destinasyon haline geldiğini kaydeden Kalyoncu, online rezervasyon oranlarının yüzde 35'e yükseldiğini ifade etti.


Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, hem otel hem de bölge olarak 2019'a güzel başladıklarını açıkladı. Bu yıl Avrupa pazarlarında büyüme beklediklerini dile getiren Kalyoncu, ''Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, otelimizde ve bölgemizde yıl ortalamasında doluluklar yaklaşık yüzde 80 olacaktır. Son yıllarda yoğun olarak ağırladığımız Ortadoğu pazarının yanı sıra, bu yıl Avrupa ülkeleri, Rusya ve Çin dahil diğer ülkelerden gelecek turistler, elimizi güçlendiriyor. Pazarın çeşitlenmesine paralel olarak turist sayısı arttıkça, odabaşına gelirlerimiz de yukarıya çıkacaktır. 2019’da oda fiyatlarında, geçtiğimiz yıla oranla %12 artış öngörüyoruz” dedi.

‘’İSTANBUL VE TÜRKİYE EKONOMİK DESTİNASYON HALİNE GELDİ’’

Son yıllarda düşen oda fiyatları, euro ve doların TL karşısındaki avantajın İstanbul’u ve Türkiye'yi oldukça ekonomik bir destinasyon haline getirdiğine dikkat çeken Kalyoncu, ''Bu durum da turistlerin rotalarını, tarihi ve kültürü zenginliği, gastronomisi, alışveriş imkanları birçok artısı bulunan İstanbul’a ve Türkiye'ye çevirmelerini sağlıyor. Bu yıl Yunanistan, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden turistleri kentimizde ve bölgemizde yoğun olarak göreceğiz. Son yıllarda yeni pazarlar olarak, Çin ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden talep almaktayız.'' diye konuştu.

‘’REZERVASYONLARIN YÜZDE 35’İ ONLINE’’

Aldıkları rezervasyonların yüzde 35’inin onlineden geldiğini ifade eden Nuri Kalyıncu, ''“Otel rezervasyonlarımızın yüzde 35’nin online’den gelmesi, online rezervasyonların her geçen yıl artış yaşayacağını gösteriyor. Bizler de bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Örneğin, geçmiş yıllarda yoğun olarak seyahat acentesi ile gelen Suudi Arabistan pazarı, son birkaç yıldır online rezervasyon yapmaya başladı. İnsanlar seyahat ederken, grup halinde hareket etmek yerine, daha özgür olmayı istiyorlar. Bir destinasyonla ilgili ulaşmak istedikleri bilgilere elindeki cep telefonundan ulaştıkları için de, kendi seyahat planlarını kendileri oluşturmayı tercih edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.02.2019 - 11:37:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.