92 yolculu Rus uçağı düştü, kurtulan yok

92 yolculu Rus uçağı düştü, kurtulan yok
Rusya Savunma Bakanlığı’na ait içinde 92 kişi bulunan Tupolev TU-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra irtibatın kesildiği bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 92 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçağın düştüğü duyuruldu.


Uçakta 84'ü yolcu, 8'i mürettebat toplam 92 kişinin bulunduğu duyuruldu.

RIA'ya konuşan bir kaynak, uçağın Chkalovsky'den kalkıp Soçi'de yakıt ikmali için durduğunu, ardından kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğunu belirtti.

Hürriyet'in Rus basınından aktardığına göre uçakta askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu'nun üyeleri vardı. Kızıl Ordu Korosu'nun Lazkiye'deki askeri personele yeni yıl konseri vermek Suriye'ye gittiği belirtildi.

----

Güncelleme 09.25:

Uçağın kalkış esnasında düştüğü, enkazının ise Karadeniz'de 50-70 metre derinlikte, kıyıdan 1.5 kilometre açıklıkta bulunduğu açıklandı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyla ilgili bilgi aldığını ve arama kurtarma çalışmalarındaki gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

Güncelleme 10.03:

'İNCELEME EKİBİ OLAY YERİNE ULAŞTI, KURTULAN YOK'

Sputnik'te yer alan habere göre, Rus Soruşturma Komitesi'nin temsilcisi Svetlana Petrenko, uzmanların olay yerine ulaştığını, askeri uzmanların belgeleri ve Tu-154’ün Suriye’ye uçmasına izin veren kişileri incelediğini kaydetti.

Yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Güncelleme 10.17:

KIYIDAN 6 KM MESAFEDE BİR YOLCUNUN CESEDİNE ULAŞILDI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı" dedi.

Yapılan açıklamaya göre uçakta mürettebat, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı.

Güncelleme 10.39:

Rus NTV televizyonu, Tu-154 uçağında üç çalışanının bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre düşen uçakta NTV muhabiri Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov vardı.

Zvezda televizyonu da üç çalışanının düşen Tu-154 tipi uçakta bulunduğunu açıkladı. Muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy Suriye'ye giden uçakta yer alıyordu.

Güncelleme 13.55:

PUTİN’İN TALİMATIYLA KOMİSYON KURULDU, BAŞINA ULAŞTIRMA BAKANI GETİRİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla uçak kazasının soruşturulması amacıyla hükümet komisyonu kuruldu. Komisyonun başkanlığına Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov getirildi. 12.53 Rusya Savunma Bakanlığı'nın verdiği en son bilgiye göre uçakta bulunanların sayısı yeniden 92 olarak belirlendi.

Rus uçağının düşme sebebi araştırılıyor. Yaşanan olay sonrası 'Uçak neden düştü' sorusu gündeme geldi. Rus basını ve Moskova'da ilk değerlendirmeler teknik arıza yaşandığı, kaza olduğu yönünde. Pilotun deneyimli bir pilot olduğu bilgisi veriliyor. Uçağın neden düştüğü teknik inceleme ve soruşturma ile belli olacak.

‘KURTULAN KİMSE OLMADI’

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154 uçağında kurtarılan kimsenin olmadığının gözlendiğini açıkladı. Bakanlık 4 kişinin cesedine ulaşıldığını, arama-kurtarma çalışmalarının 6 gemi ve 63 dalgıçla sürdürüldüğünü duyurdu.





Arama kurtarma çalışmalarından görüntüler...

DÜŞEN UÇAKTA HAYATINI KAYBEDENLER ANILIYOR

Moskovalılar, Tu-154 kazasında hayatını kaybedenleri anmak için Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'nun binası önüne çiçek bırakıyor.








Bu Haber 25.12.2016 - 09:13:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.