8 binden fazla uçuş iptal edildi

8 binden fazla uçuş iptal edildi

Koronavirüs havacılık sektörünü vurdu. Cuma günü başlayan Noel hafta sonundan itibaren dünyada toplamda 8 binden fazla uçuş iptal edildi


T24’te yer alan habere göre, koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden bir de havacılık sektörü oldu. Birçok ülkenin yılbaşı etkinliklerini iptal etmesi sebebiyle Cuma günü başlayan Noel hafta sonundan itibaren, dünyada toplamda 8 binden fazla uçuş iptal edildi.

Sadece pazartesi günü bin 300 uçuşun iptal edildiğini söyleyen FightAware, ABD ve Çin'deki destinasyonların, iptallerden en ağır etkilenenler olduğunu açıkladı.

ABD hava yolu şirketleri, iptallerin sebebinin mürettebatlarının testlerinin pozitif çıkması ve bu sebeple izolasyona girmeleri olduğunu ifade etti.

Hong Kong’da son seferlerle gelenlerde pozitif vakalar görülmesinin ardından hükumet, Güney Kore'nin Korean Air hava yolunun ülkeye uçuşunu 2 haftalığına durdurdu.

BBC'den Jonathan Josephs, iptal edilen uçuşların sadece ufak bir yüzde olduğunu belirtse de, insanların yoğun seyahat ettiği bu dönemde iptallerin "normalin" üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Hava yolu şirketleri, son iki yılda pandemi nedeniyle milyarlarca dolar zarara girdi.



Bu Haber 27.12.2021 - 10:36:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.