ÖZBİ'nin önceliği tarihi yarımada

 ÖZBİ'nin önceliği tarihi yarımada
İstanbul’da Best Western Citadel Hotel’de bir araya gelen Özel Belgeli, Özel Nitelikli Turistik ve Butik Otelciler ve İşletmeciler Derneği, tarihsel canlandırmalar, dünya çapında festivaller gibi etkinliklerle hem kendi sektörlerine ve hem de Türkiye turizmine katkı için atağa geçmek üzere kollarını sıvadı.


ÖZBİ yemekli toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Arslan şunları söyledi:

Ülkemizde turizmin yeri, önemi, ekonomiye katkısı, insanımızın ve kültürümüzün en olumlu özellikleriyle tanıtılması konusunda hepimizin bir görüş birliği içinde olduğuna inanıyorum.

Özel Belgeli ve Özel Nitelikli Turistik ve Butik Otelciler ve İşletmeciler Derneğinin kısaltılmış yazılışı ve söylenişi olan ÖZBİ’nin, turizm sektörünün can alıcı katmanlarından birisinde kendisine misyon bulduğunu, üyeleri arasında birlik ve dayanışma sağlamayı ve faaliyetlerinin diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte en yüksek verimlilik düzeyini yakalamasını en önemli hedefleri arasında belirlediğini sizlere aktarmak isterim.

Mart 2013’deki Genel Kurul sonunda ÖZBİ’nin yeni Yönetim Kurulu göreve büyük bir heves ve azimle başlamıştır. Bizler bu ağır ve önemli sorumluluğu sizlerden de geleceğine emin olduğumuz destekle üstlendik. Turizmimizin gelişmesinde ÖZBİ’nin halka halka yayılan olumlu çabalarını, sektördeki diğer benzer kuruluşlarla, paydaş olacak çok sayıdaki resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla, üniversitelerle, sivil toplum örgütleriyle işbirliği platformlarını genişleterek sürdürme kararlılığı içindeyiz. ÖZBİ’nin inisiyatif kullanan, projeler hazırlayan, sektöründe potansiyel olarak bulunan ama kullanılmayan güçleri ve kaynakları harekete geçiren bir yaklaşım içinde olması en stratejik hedefimizdir.

Bu çerçevede, ÖZBİ mevcut ve potansiyel üyelerine, izleyeceği bir iş programı ile kendisini anlatma kararını almıştır. Çalışmalarımızda, hayalci ve uçuk düşünce ve projeler yerine, ayakları sağlam bir şekilde yere basan, diğer kurum ve paydaşlarla gerçekçi işbirliklerini öngören, yapılabilirliği olan ve bizlerin baş edebileceği sayıda ve özellikte projeler üretme ve ÖZBİ’nin bu projeleri uygun paydaşlarla hayata geçirme iradesini sizler de yakında hissedeceksiniz.

Bugün yapılacak sunumlarda, İSTANBUL INTERNATIONAL CENTER, TARİHSEL CANLANDIRMALAR FESTİVALİ VE ETKİNLİKLERİ  ile 4. DÜNYA MÜZİKLERİ FESTİVALİ – WOMIST, ÖZBİ tarafından Tarihi Yarımada merkezli olarak başlatılacak projeler şeklinde sizlere takdim edilecektir. Bu yıl 1-4 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Şiir İstanbul Festivaline ÖZBİ kendi çapında sponsor olmaktadır.

Ayrıca, otellerimizin ve diğer turistik tesislerimizin kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerinin odak yerleri olması konusunda ciddi beklenti ve etkinlik hazırlıklarımız vardır. Burada konuk olarak bulunan ajans ve yayınevi sahiplerinin de öngörü ve katkılarıyla, tesislerimizi birer kültür mekânına dönüştürme konusunda örnek çalışmalar yapabileceğimizden kuşkum yoktur.

ÖZBİ’nin bundan sonra aktif bir şekilde yürüteceği çalışmalarla, küçük, tarihsel ve butik otellerin altında toplanacağı tek çatı olması gerektiği inancımı yinelemek istiyor ve buradan ilgili kurumlara ve kişilere bu konudaki düşüncemizi ve hassasiyetimizi iletme, güç birliğimizi pekiştirme ve sözünü ettiğimiz projeleri daha sağlam bir şekilde hayata geçirme dileğimi paylaşıyor, teşekkürlerimi, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlama olaylarının derin üzüntüsünü yaşıyor, ülkemizin ve toplumumuzun huzurunun ve toplumsal barışın asla bozulmaması dileğimi yineliyorum.”




Bu Haber 14.05.2013 - 11:30:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.