Tarihi Yarımada'nın silüetini bozan kuleler yasal hale geldi

Tarihi Yarımada'nın silüetini bozan kuleler yasal hale geldi
Yapıldığı dönemde uzun süre tartışılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da eleştirildikten sonra traşlanmasına karar verilen Zeytinburnu'ndan 16/9 kuleleri yeni bir mahkeme kararıyla yasal hale geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da eleştirilen kuleler için Danıştay tarafından 2014 yılında 'traşlansın' kararı verilmiş, bunun üzerine Zeytinburnu belediyesi kulelerin traşlanması için ihale açmıştı. Beldiyenin açtığı açtığı ihalye katılan olmayınca da yıkım gerçekleşmemişti.



''BİLİRKİŞİ VE HAKİMLER FETÖCÜ''

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, 16/9 hakkında tıraşlama kararı veren hâkimler ile bilirkişilerin FETÖ’cü olduklarını ileri sürerek yeniden yargılama talebinde bulundu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi 3 Ocak 2018 tarihli kararında İBB’nin yeniden yargılama talebinin kabulüne, davacının feragati nedeniyle de yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Mahkemenin gerekçeli kararında, bilirkişiler Mehmet Kaya ve Darçın Akın hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan soruşturmaların bulunduğu, yine hâkimler Özkan Artar ve Emine Özdemir Güçlü’nün HSYK kararı ile meslekten çıkarıldıkları bilgisine yer verildi.

''TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLAR OLUŞUR''

Mahkemenin kararında, kesinleşen yargı kararının uygulanması durumunda geniş bir kesimin bundan etkileneceği ve teafisi imkansız zararların oluşacağı ifade edildi.

Kuleleri yapan Astay Gayrimenkul İnşaat ise, binaların artık yasal hale geldiğini belirten bir açıklamada bulundu. Şirketin açıklamasında, 'Karar, ihanet şebekesinin bağımsız Türk yargısını asla ele geçiremeyeceğini bizlere bir kez daha göstermektedir.'' denildi. Haberin devamı>>>



Bu Haber 19.01.2018 - 09:03:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.