Kongre turizmi organizatörleri İstanbul’a geliyor

 Kongre turizmi organizatörleri İstanbul’a geliyor
ICVB, Avrupa’daki en büyük dernek ve birliklerin kongre organizatörleri ve karar vericilerini İstanbul’da toplanmaya ikna etti. Kongre turizminde trendleri belirleyen 50 kişilik grubu, ocak ayında ülkemizde ağırlayacağız.


Eda Özsoy – Turizm Güncel
 
ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, İstanbul’da kongre turizminde yaşanan son gelişmeleri Turizm Güncel’e anlattı. Kongre turizminde liderin Viyana ve Barcelona olduğunu anımsatan Fisunoğlu, İstanbul’un ilk beşe girmesinin en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Bu hedefin ancak bütün paydaşların bir araya gelmesiyle gerçekleşebileceğini kaydeden Fisunoğlu, kongre turizmi açısından bakıldığında İstanbul’un önünde hem fırsatların hem de bazı engellerin olduğunu belirtti.

 

DAHA FAZLA ÜÇ DÖRT YILDIZLI OTELLERE İHTİYAÇ VAR
 
Turizm Bakanlığı’nın 2023 hedefi arasında İstanbul’a 20 milyon turist çekmek olduğunu anımsatan Fisunoğlu, kentin yeni otellere ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kentte otel çeşitliliğinin önemine değinen Fisunoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“İstanbul’da daha çok üç ve dört yıldızlı otellere ihtiyaç var. Temiz oda ve belli standartlarda servisi olan oteller lazım. Bir yandan da İstanbul’un çok lüks ürünlere ihtiyacı var. Yani İstanbul’da çeşitliliği sağlamak gerekiyor.”
 
KONGRE ORGANİZATÖRLERİ İSTANBUL’U TERCİH ETTİ
 
Ocak ayında çok önemli bir organizasyon olacağını belirten Fisunoğlu, detayları şöyle anlattı:

“İstanbul’da Avrupa merkezli 50 kişilik bir alıcı grubunu ağırlayacağız. Bu kişiler, Avrupa’daki en büyük dernek ve birliklerin kongre organizatörleri ve karar vericileri. Bunların bir arada olduğu bir platform var. Bu platform, her yıl bir ülkede toplanıyor. Kongre turizmiyle ilgili hem kendi konularını konuşuyorlar hem de destinasyonları değerlendiriyorlar. Kısacası kongre turizminde trendleri belirliyorlar. 5 -6 yıldır bu grupları almaya çalışıyoruz. Bu yıl için İstanbul’u tercih ettiler. Program çerçevesinde toplantılarını İstanbul’da yapacaklar, üç kongre merkezimizi de kendilerine tanıtma imkanı bulacağız. “

 
AVRUPA TURİZM ŞEHİRLERİ FEDERASYONU ÜYELERİ GELİYOR
 
Bunun yanında Türkiye’nin de üye olduğu Avrupa Turizm Şehirleri Federasyon toplantısının 10. yılını İstanbul’da kutlayacaklarını ifade eden Fisunoğlu, “Bu federasyon, bütün Avrupa’daki turizm şehirlerinin kongre bürolarının üyesi olduğu bir yapı. Bu yapının bir yaz okulu var, yaz okulunda sektöre yeni katılan meslektaşları, sektöre hazırlıyoruz. Bu toplantı, her yıl ağustos ayında yapılıyor. 2013 yılında 10. yılında yeniden İstanbul’da yaz okulunu toplayacaklar. Yaklaşık 90 kişilik bir eğitim programı olacak” bilgisini verdi.
 
İSTANBUL KONGRE FİLMİ ÇEKECEĞİZ
 
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı adında bir hibe projesi olduğunu kaydeden Fisunoğlu, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Kongre & Ziyaretçi Bürosu’nun, İstanbul Ticaret Odası ortaklığında yürütecekleri olan projeye ekim ayında başlayıp, konuyla ilgili çok kapsamlı bir web sitesi hazırlayacaklarını ayrıca İstanbul kongre filmi ve kiti hazırlatacaklarını anlattı. Ayrıca THY ile işbirliği yapacaklarını sözlerine ekledi”
 
IMEX AMERİKA’DA NELER YAPACAĞIZ?
 
9-11 Ekim tarihleri arasında IMEX Amerika’ya katılacaklarını ifade eden Fisunoğlu, bu yıl farklı etkinliklere imza atacaklarını bildirdi. Fisunoğlu, şunları anlattı:
 
“Geçen yıl Türkiye olarak 200 metrekarelik bir stantla katılmıştık. Çok güçlü bir katılım sergilemiştik. Bu yıl standımıza gelenlerin fotoğraflarını çekip, İstanbul çerçevesiyle birlikte kendilerine taktim edeceğiz. Ayrıca çeşitli sanatçılarımızı stant alanına çağıracağız.
 
AB’YE HERKESTEN ÖNCE BİZ GİRDİK!
 
Bunun yanısıra 21 Avrupa ülkesiyle birlikte bir uygulama başlatmıştık. Tüm Avrupa stantları fuar boyunca aynı anda bir party yapıp, Avrupa kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Alıcılara euro passaport adında üzerinde Avrupa bayrağının sarı yıldızlarının olduğu bir pasaport dağıtıyoruz. Alıcılar fuar boyunca stantları ziyaret edip, pasaportlarına birer yıldız yapıştırıyorlar. Bu yıldızlar dolduğunda da çekilişe katılıyorlar. Yani biz bu uygulamayla AB’ye herkesten önce girmiş oluyoruz. Ayrıca bu yıl 15. Yılımızı kutluyoruz ve THY ile çok farklı organizasyonlar yapacağız.”
 


Bu Haber 27.09.2012 - 20:10:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.