Bakan’dan İzmir Limanı'na acil yatırım sözü

 Bakan’dan İzmir Limanı'na acil yatırım sözü
İş dünyasının Ankara’ya çıkarmaya hazırlandığı İzmir Limanı’yla ilgili Bakan Yazıcı umut saçtı: Yatırımın hızlanması için destek vereceğiz


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir Limanı’nda incelemelerde bulundu. Yapılacak yatırımlar, dökümlü yüklemenin kaldırılması, kruvaziyer ve konteyner limanı işleviyle ilgili bilgi alan Yazıcı, iki yıl önce özelleştirme sürecinin uzaması nedeniyle ne ihaleyi kazananların ne de Özelleştirme İdaresi’nin yatırım yapamadığını hatırlattı, “Bu yüzden Körfez’de sıra bekleyen onlarca tanker görüyorum” dedi.
Yazıcı, İzmirlilerin Ankara’ya çıkarma yaparak acil yatırım için en az 300 milyon lira istemeye hazırlandığı limanla ilgili yüreklere su serpti, şöyle konuştu:

“Liman, Anayasa değiştirtti”
“Mevzuata göre özelleştirme işlemleri Danıştay vizesine tabidir. İki ay içinde bu vize yapılmalıdır. Oysa burada Danıştay hukuka uygunluğuna 30 ay sonra karar verdi. 2009 sonuna denk geldi. Firma 1 milyar 275 bin dolar Hazine’ye ödeyecek, 400 milyon dolar da yatırım yapacaktı, teminatını yakıp vazgeçti. İkinci sıradaki de vazgeçti. Anayasada yaptığımız değişikliklerden biri de ‘idari yargı yerindelik denetimi yapamaz’ oldu. Bunu anlatırken hep İzmir Limanı örneğini verdim. Liman umarım kısa zamanda toparlanır. Artık dökme yük gelmeyecek. Ulaştırma Bakanlığı da yatırım yapacak. Yolcu taşıyan gemiler için iskele uzatması, yap-işlet-devretle gerçekleştirilecek. Yatırımlardan sonra tekrar uluslararaası özelleştirme sürecine girecek. Yatırımın hızlandırılması için hükümet nezdinde destek vereceğiz.”

Antrepolardaki sorunu çözecek
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir Ticaret Odası’nın “Gümrükle İlgili Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” toplantısına da katıldı. Özellikle antrepolarda karşılaşılan sıkıntıların ifade edilmesi üzerine Yazıcı, şunları söyledi: “Gümrüklerde geçici antrepolarla ilgili yeni uygulamaya konulan kurallara ilişkin İzmir’de ilk defa şikayet geldi. Parsel taşımacılığını başka şekilde çözmemiz lazım. Notumuzu alalım, çözümü üretelim. İstanbul’da da benzer bir sıkıntı varsa bunu da çözelim.”


Bu Haber 20.09.2010 - 11:14:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.