Yunanistan'ın eurodan çıkması tatilcileri nasıl etkiler?

Yunanistan'ın eurodan çıkması tatilcileri nasıl etkiler?
İngiliz Gloucestershire Echo sitesi, Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkması senoryolarına karşı okurlarını uyardı. Sitede, Yunanistan’a turist olarak gitmeyi planlayanlara tavsiyeler sunuldu.


TurizmGüncel

İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkmasının bir süredir gündemde olduğunu ancak şu an sadece bir spekülasyondan ibaret olduğunu açıkladı. ABTA tarafından yapılan açıklamada, bu durum gerçekleşse bile değişimin bir gecede olmayacağı, geçiş döneminde euronun kullanılmaya devam edeceği aktarıldı.

Açıklamada, turistlere yanlarında kredi kartı ya da banka kartlarının yanında nakit para da götürmeleri tavsiye edildi. Turistlerin bu sayede, halkın bankalardan parasını çekmesi sebebiyle yaşanan yoğunluktan etkilenmeyecekleri belirtildi.

İşte Yunanistan’a turist olarak gideceklere dönük tavsiyeler:

*Eğer otelde konaklayacaksanız, otele vardığınızda ya da çıkış yaparken ödemek yerine, sterlin ile peşin ödeme yapın.

*Eğer tatiliniz sırasında euro bölgesinden çıkış gerçekleşirse, kredi kartlarınız bir süre işlemeyebilir. Bu yüzden yanınıza mutlaka nakit para da alın.

*Yunan adalarındaki ATM’lerde, para ana karadakinden daha çabuk tükenecektir. Bunu aklınızda bulundurun.

*Yunanistan’ın euro bölgesinden tatiliniz sırasında çıkması durumunda endişeye kapılmanıza gerek yok. Çünkü ülkenin euro kullanmayı bırakması en az 18 ay alacaktır.

*Eğer henüz rezervasyon yaptırmadıysanız ve tatil satın alırken ‘grexit’in etkilerinden korunmak istiyorsanız, gidebileceğiniz en iyi yer Yunanistan. Çünkü krizden korkup tatile gitmekten vazgeçen turistler sebebiyle, tur operatörleri özellikle Atina, Girit ve Zakintos fiyatlarını oldukça düşürmüş durumda.

THOMAS COOK: SATIŞLARIMIZ DÜŞMEDİ

Öte yandan, Mail Online'a açıklama yapan Thomas Cook temsilcisi, Yunanistan'ın kendileri için hala önemli bir destinasyon olduğunu dile getirdi. Temsilci, şunları söyledi:

''Durumu yakından takip ederek, oradaki tedarikçilerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkması konusundaki beklentiler, rezervasyonlarımızda düşüşe sebep olmadı.

Yunanistan'ın gerçekten euro bölgesinden çıkması durumunda ise, bu zamana kadar sattığımız tatillerde bir sorun çıkmasını beklemiyoruz. Çünkü tüm otel ve hava yollarıyla çıkış kontratlarımız var.’’






Bu Haber 27.06.2015 - 20:16:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.