THY: Kırmızı ruj yasağı, uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti için

THY: Kırmızı ruj yasağı, uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti için
Kabin memurlarına kırmızı ruj yasağı getiren THY, gelen eleştirilere bir basın açıklaması ile yanıt verdi. Yapılan açıklamada, ruj yasağının uçuş güvenliği ve müşteri memnuniyeti kapsamında alındığı kaydedildi.

 
İşte THY'den yapılan o açıklama:

"Türk Hava Yolları; yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren bir havayoludur. Son yıllarda uluslararası alanda elde edilen başarının ve müşteri memnuniyetinin arkasında bu yenilikçi anlayışın önemli payı vardır.
 
 Bugün global bir marka haline gelen Türk Hava Yolları uzun süredir marka çalışmaları ve kurumsal kimliği üzerinde çalışmaktadır. Bu amaçla ilgili birimlerimiz uluslararası alanda tanınmış firmalardan danışmanlık almakta ve süreçlerini yenilemektedir.  Yapılan uluslararası araştırmalar artan hizmet kalitesi yanında, yükselen marka algısının özüne çağdaş Türk misafirperverliği kavramını oturtan Türk Hava Yolları, uçakların iç dizaynı, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket etmektedir.
 
Genel kabul görmüş uygulamalara göre hizmet sektöründe çalışan personelin sade, bakımlı ve pastel tonlarda makyaj yapması tercih edilmektedir. Ortaklığımızın mevcut üniformasında yer almayan kırmızı, koyu pembe vb. renkte oje ve ruj da görsel bütünlüğü bozmaktadır. Kabin ekiplerinin yolcuya servis esnasında en çok gözönünde olan ellerinin ve yüzlerinin görünümü ayrı bir önem taşıdığı gibi doğal bir görüntünün iletişimde daha ılımlı ve ulaşılabilir bir etki yarattığı da tecrübe edilmiştir.
 
Bu uygulamalar yönetim tasarrufu değil tersine uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır. Kamuoyunun bildiği uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamalar yaygındır. Ayrıca kabin memurlarının uçuş emniyetiyle ilgili durumlar da düşünülerek taktığı aksesuar, saat vb takıları da kendi emniyetleri için kurallara bağlanmıştır. Kabin memurlarının saçlarının derli toplu ve bakımlı olması ise hem ikram sunumu esnasında hijyeni sağlamakta hem de yangın gibi acil bir durumda kullanması gereken duman başlığını saçların dışarıda kalmayacak şekilde takılıp, hızlı müdahale edebilmesi içindir.
 
Türk Hava Yolları tarafından yapılan uygulamaların eleştirilmesi yapıcı olması kaydıyla kabul edilebilir. Ancak yapılan uygulamaya ilişkin bazı siyasilerin tamamen önyargılarla ve galiz ifadelerle yaptıkları değerlendirmeler kabul edilemez. Bazı siyasilerin Türk Hava Yolları faaliyetlerini bir muhalefet alanı olarak görüp şirketin iç işlerine karışmaları açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu konuda kanuni haklarımızı saklı tutuyoruz.
 
Son günlerde gündeme gelen ve içerikten bağımsız olarak "yasak" kavramı ile yansıtılan durumların şirketimizin süreçlerinden habersiz olunmasından kaynaklandığını ümit etmek istiyoruz."
 
 


Bu Haber 30.04.2013 - 16:28:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizm duayeni 02.05.2013 - 03:16

    Global dünyada boş işler bunlar. Geçmiş dünyanın kuralları. Bir türk ve vergilerini ödeyen bir birey olarak ben de övünmek istiyorum THY ile. Ben de THYde bir hissedarım. Ancak şu anda THY kesinlikle global bir imaj çizmiyor. Çok taraflı ve ideolojik. Boş şeylerle uğraşıyor ve her kesime saygı duymuyor. Bu THYyi global şirket olmaktan alı koyuyor. Ben bunu yabancıların söylediklerine dayanarak ifade ediyorum, ve çok üzülüyorum

  • sevilorenkonakci 01.05.2013 - 09:21

    Benim 20 sene hizmet verdigim THYda bu o zamanlardan gecerli ve uygulanan bir kuraldi. Neden simdi gundem oluyor??THY muaffakiyetleri ile ovunsek daha yerinde olmaz mi? Illaki keni kenimizi ve iyiyi baltalamak mi gerekiyor gundem olusturmak icin? Hakikaten kirmizi ruj, fazla fondotenli makyaj,asiri takilar hizmet kalitesini etkiler ve goruntu luzumsuzlugu yaratir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.