Rusya'da yeniden fırlayan dolar tur satışlarını vurdu

Rusya'da yeniden fırlayan dolar tur satışlarını vurdu
Özellikle mayıs-haziran döneminde ruble karşısında 50'nin altını gören dolar, yeniden tırmanışa geçti. 60 rubleyi aşan dolar, tur satışlarına da olumsuz etki etti.


Son 5 gündür rublenin dolar karşısında kesintisiz değer kaybetmesi ülkede yeniden devalüasyon beklentilerinin oluşmasına neden oldu. TürkRus.com'un Rus TV kanalı RBC'den aktardığına göre, dolardaki son artış zaten zor durumda olan seyahat pazarını olumsuz etkiliyor.

Turizm sektörü ilk darbeyi yiyenler arasında. Natali Tours, son döviz kuru hareketleri sonrası tur satışlarında yüzde 20 düşüş olduğunu açıkladı. İnna Tur da, dolardaki artış üzerine pek çok kişinin tur paketi almak yerine “frene bastığını” vurguladı. Uzmanlar zaten yurtdışına gidenlerin sayısında yüzde 30-40 arası bir düşüş olduğunu, dolardaki son artışın daha da kötü etki yaratacağını vurguluyor.

Kadın iç giyim markası “Milabel”in patronu Aleksey Prager, “Rublede devalüasyonun süreceği beklentisi var. Petrol ucuzluyor, kimse yaptırımları kaldırmıyor. Bu şartlarda en iyi senaryo, durumun daha da kötüye gitemesi. Yakın gelecekte pozitif değişiklik beklenmiyor” diyor.




Bu Haber 29.07.2015 - 09:31:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.