Rusya'da sıkıntı yaratan uygulama ertelenmeli

Rusya'da sıkıntı yaratan uygulama ertelenmeli
Rusya'dan turistlerin tam da Mayıs tatili için Türkiye'ye akın etmeye hazırlandıkları dönemde İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyona girmeden tek taraflı olarak aldığı karar, turizme darbe vurdu. Kamuoyunda Turizm Güncel'in gündeme getirdiği olayın ardından, tepki yaratan karar hala yürürlükte. Acilen alınması beklenen erteleme kararı ise Rusya tarafından gelen ricaya rağmen bekletiliyor.

 
Emniyet Genel Müdürlüğü, Rusya Federasyonu vatandaşlarının 3 ay yerine en az 4 ay süreli pasaport olmadan Türkiye'ye girmemelerine ilişkin karar alıp sınır kapılarına tebliğ edince, turizm sektörü etkilendi. 
 
Rusya'da fiiliyatta 10 günü bulan "Mayıs tatili"nin ne demek olduğunu ilgili herkes bilir. Türkiye'ye dönük turizm sezonu da aslında Mayıs tatili ile açılır. İşte tam da böyle kritik bir dönemin arifesinde yapılan hata, herkesi zor durumda bıraktı.
 
TurkRus.Com'un Ankara'dan konuştuğu bir kaynak şu değerlendirmeyi yaptı:

"İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir karar almadan önce Dışişleri ve Turizm Bakanlığı ile kesinlikle istişare yapması gerekirdi. Bu yapılsa zaten Mayıs tatili öncesinde bunu yapmanın Rusya açısından büyük bir sıkıntı yaratacağı kendilerine iletilirdi. Şimdi uygulamanın ertelenmesi için Bakanlar Kurulu kararı alınması lazım. Konu gerekli makamlara intikal ettirildi. Bugün ya da yarın erteleme kararı çıkar. Dolayısıyla Mayıs tatili arifesinde Rusya'dan gelecek misafirlerimizin mağduriyeti minimuma inidirilir."

Turizm sektöründen bir yetkili ise TürkRus.Com'a gelişmeleri değerlendirirken, "Bu olay yüzünden Rusya TV'lerinde günlerdir yoğun tartışmalara yaşanıyor. Türkiye'nin kendi ayağına kurşun sıktığı anlatılıyor. Zaten Kırım'ın Rusya'ya katılım sonrası halka 'Türkiye yerine Kırım'a gidin' telkini yaplıyordu. Şimdi bizim hatamız yüzünden Kırım'ın ekmeğine yağ sürüldü. Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'yi tanıtımı için yürüttüğü yoğun çabalara, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir uygulaması büyük darbe vurdu. Böyle hatalar yağpma lüksümüz olmamalı" dedi.

Rus Turizm Sektörü Birliği’nin tahminlerine göre, söz konusu yeni uygulama sebebi ile yüzlerce turist mağdur olabilir. Bu durumda olan rezervasyon sahibi turistlerin başka ülkelere yönlendirilmesinin de oldukça güç olduğunu belirten Birlik yetkilileri, söz konusu geçerlilik sürelerine sahip pasaportlar ile bu turistleri ancak Mısır ya da Tayland’ın kabul edebileceği kaydetti. 
Haberin orjinal linki


Bu Haber 25.04.2014 - 09:48:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.