Kazım Tekin İstanbul'un flaş turizm projelerini TurizmGüncel’e açıkladı

Kazım Tekin İstanbul'un flaş turizm projelerini TurizmGüncel’e açıkladı
İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin TurizmGüncel'e verdiği röportajda kent turizmi adına yakın gelecekte hayata geçirilecek önemli projeleri anlattı.


TurizmGüncel

İstanbul’da turizme yönelik tanıtım faaliyetlerinin daha çok Tanıtma Genel Müdürlüğü ve TÜRSAB gibi kurumların münferit çalışmalarıyla yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Yardımcısı Kazım Tekin, bu alanda bazı eksiklikler olduğunu söyledi. Kente gelenlere daha kaliteli ve daha iyi hizmet sunmaya yönelik yerel çalışma ve girişimin olduğunu düşünmediğini belirten Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstanbul için bana göre en büyük eksiklik bu. Barselona, Londra, Hongkong gibi sadece kenti pazarlayabilecek, tanıtacak, profesyonelce çalışabilecek bir örgüte, bir organizasyona, kamu gücünü de yanına alabilecek ancak özel teşebbüs gibi hareket edebilen bir yapıya ihtiyaç var. Daha doğrusu bir mekanizmaya ihtiyaç var. Bu konuda Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatıyla bir altyapı çalışması yürütülüyor. Bir yıldır konu görüşülüyor, olgunlaştırıldı, onun inisiyatifiyle çalışmalar başlayacak. İstanbul söz konusu olunca bu yapının turizmin tüm aktörlerini içinde barındırması gerekiyor. Daha çok bir 'tanıtım AŞ' olarak düşünülebilir. Kamu yöntemleriyle hareket etmeyen, başında profesyonel bir kişinin bulunduğu profesyonel bir ekip gerekiyor. Gerektiğinde kamu yaptırımı ve gücü de bu örgütle birlikte olmalı. Sayın Valimiz bu konuda inisiyatif aldı. Kendisinden gelecek talimatları bekliyoruz.”
 
İSTANBUL İÇİN ÖZEL İNTERNET SAYFASI GELİYOR
 
Yurtdışından müstakil olarak gelecek bir turistin her türlü işlemini halledeceği bir internet portalına da ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tekin, “Turist, Türkiye içinde kendi keyfine göre gezmek istediğinde, nereye nasış gideceğini, kaç para ödeyeceğini bilmiyor. Bu konuda derli toplu bir internet sayfası yok. Bu konuda Kalkınma Ajansı’na bir proje sunmuştuk. Şu anda ihale aşamasındayız. Dijital İstanbul projesi. Henüz isim konusunda netlik yok. Bunun için bir yönetim kurulu oluşturduk. Umarım ihale projedürü bize sıkıntayı sokmadan, istediğimiz gibi bir site yapabiliriz” dedi.
 
İstanbul’u en büyük sorunlarından birinin de taksiler olduğunu belirten Tekin, bu konudaki görüşlerini şöyle sıraladı:
 
“Taksicilik konusunu iki türlü ele almak gerekir. Birincisi İstanbul’un imajına yakışmayacak kalitede taksiler var. Bu kalitesizlik birinci handikap. İkincisi de şu; taksilere bindiğinizde herhangi bir olumsuz durumda ne yapacağınıza dair bilgilendirme yok. Malesef, belli merkezlerde bulunan taksicilerde turistleri almamaya yönelik ya da aldatmaya yönelik problemler var. Sayın Valimizin talimatıyla bir ekip oluşturduk. Taksi sürücülerini ve taksimetreleri denetleyen, bir de çalıştırılan kişilerin  davranışlarını takip ettik ve çok üzücü sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Çok seri biçimde para değiştirme ya da dolaştırma olaylarıyla karşılaştık."
 
TAKSİCİLER İÇİN KANUN YOLDA
 
"Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu'nu da devreye soktuk. Taksiciler sigortasız çalışıyor. Artık mesleği taksicilik olan, İstanbul’u çok iyi bilen, belli bir sertifikaya sahip kişilerin taksi şoförlüğü yapması gerekiyor. İstanbul'da 17 bin 500 taksici var. 24 taksi odası var. Bu konuyu artık bir kanunla düzenlemek gerekir. Bu konuda milletvekillerimiz kanun tasarısı hazırlık çalışması yürütüyor. Olumlu sonuç alacağımızı umuyorum. Belediye ve oda el elele vererek, bir sertifikasyon çalışması yapılması gerekiyor.”
 


Bu Haber 04.03.2013 - 09:16:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 04.03.2013 - 11:11

    ARANAN TAZE KAN olarak İstanbul için en büyük eksiklik olarak ifade ettiğiniz mekanizma: 2023 Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planının 10.Maddesi TURİZM KONSEYİ olarak 2007den bu yana RESMEN yürürlüktedir Sn.Valim... Ancak söz konusu kurumun sadece tanıtma ve pazarlama olarak değil, her yönüyle bölgesel turizmin çağdaş demokratik STK yapısında yönetilebilmesi için oluşturulan bir profesyonel çekirdek yönetişim organizasyonu olduğunun altını da hemen çizmek gerekiyor... Pazarlamak için öncelikle ÜRÜN oluşturmak ve bunu piyasaya gereğince hazırlamak için her yönüyle işlemek üzere, turizmde gerekli geniş koordinasyonun tüm paydaşların katılımcı işbirliği ile sürekli yürütülmesi ve yönetilmesi amaçlanmaktadır... Bu kurum var olsaydı 2010 Kültür Başkenti programı çok daha farklı bir per102ormansa oturabilir ve bugün neyin nasıl yapılacağı? konuları da çoktan yoluna girmiş hale gelebilirdi... Ayrıca Resmi Gazetede unutulan bu ihtiyacın tüm turizm merkezlerimizde özlenerek bekleniğini de vurgulamakta ve her türlü detayların arşivlerimizde bulunduğunu bildirmekte de büyük yarar var... Saygılarla ve müjdelerle ilgilerinize sunulur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.