İsviçreli seyahat yazarlarına Türkiye'yi tanıttık

İsviçreli seyahat yazarlarına Türkiye'yi tanıttık
İsviçre Seyahat Yazarları Birliği (PRESS Tourism) Genel Kurul Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonunda Balıkesir’de gerçekleştirildi.

İsviçreli seyahat yazarlarına Türkiye'yi tanıttık
İsviçreli seyahat yazarlarına Türkiye'yi tanıttık

İsviçreli seyahat yazarlarını bir araya getiren en önemli kuruluş olan İsviçre Seyahat Yazarları Birliği, 2015 yılı genel kurul toplantısını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri sonucunda 27 – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleştirdi.
 
İsviçre Seyahat Yazarları Birliği (Association Suisse des Journalistes du Tourisme, PressTourism) 1974 yılında ASSET adı altında kurulmuş olup, günümüzde yaklaşık 100 üyeye sahiptir. Üyeleri; seyahat, turizm ve gastronomi alanında uzmanlaşmış gazetecilerden oluşan Press Tourism, bağımsız bir meslek birliğidir. Aynı zamanda; turizm temsilcilikleri, oteller, turizm meslek okulları ve seyahat acenteleri de söz konusu birliğin pasif üyeleri arasındadır. 
 
PRESS TOURISM BAŞKANLIĞINA PHILIPPE NANZER SEÇİLDİ

5 gün devam eden etkinlik süresince İsviçre Seyahat Yazarları Birliği'ne mensup 31 gazeteci, Bakanlığımızca belirlenen program çerçevesinde Balıkesir ve çevresinde ağırlandı.
 
İlk gün düzenlenen genel kurul toplantısında,  Press Tourism Başkanlığını 17 yıldır sürdüren Gerard Blanc görevinden ayrılırken, yapılan oylamada Philippe Nanzer başkanlığa seçildi.  
 
Etkinliğin ilk akşamında ise Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın’ın da katılımıyla bir gala yemeği gerçekleştirildi. Söz konusu yemekte Bakanlığımız adına Dr. Cengiz Aydın bir konuşma yaparak gazetecileri selamlarken, Gerard Blanc ve Philippe Nanzer ise Balıkesir’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakanlığımıza teşekkürlerini sundular.
 
BALIKESİR GAZETECİLERDEN TAM NOT ALDI 

Genel Kurul Toplantısı ve Gala Akşamının ardından, üç gün boyunca Balıkesir’in en önemli turizm noktalarından Ayvalık, Cunda, Edremit, Asos ve Altınoluk İsviçreli gazetecilere tanıtıldı.
 
Arkeoloji, kültür, gastronomi, termal, doğa ve deniz turizmi imkanlarıyla farklı turizm çeşitlerini bir arada sunan Balıkesir’in turizm potansiyeli gazetecilerden tam not aldı. Özellikle Türk Mutfağı’nın zenginliği, çeşitliliği ve zeytinyağı ile sunulan bölge otları büyük bir beğeniyle karşılandı. İkinci gün düzenlenen el sanatları sergisi ve Türk Halk Oyunları Gösterisi ise kültürümüzün farklı öğelerini gazetecilere tanıtmış oldu. 
 
TURİZMİ 12 AYA YAYARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRECEĞİZ

Bakanlığımızın turizmi 12 aya ve tüm ülkeye yayarak sürdürülebilir kılma hedeflerine de uygun olarak gerçekleştirilen etkinlik sonucunda gazeteciler; yerel dokusunu koruyan, doğası bozulmamış, sakin, huzurlu bir destinasyon olarak gördükleri Balıkesir ile ilk kez tanışmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bölgenin önemli bir turizm destinasyonu olmaya aday olduğunu vurguladılar. 
 
 


Bu Haber 04.06.2015 - 11:20:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.