Hüseyin Baraner: Kimse ucuz kahramanlık yapmasın!

Hüseyin Baraner: Kimse ucuz kahramanlık yapmasın!
GermanyFans GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, Rusya krizinin turizme etkilerini TurizmGüncel’e değerlendirdi.


TurizmGüncel

Bu sezonun turizmdeki 38’inci sezonu olduğunu belirten Baraner, daha önce bu sezon kadar karışık ve negatif enerji veren bir sezon geçirmediğini söyledi. Türkiye’de turizm sektöründe çalışan yüzbinlerce insan olarak sayısız krizi insani yaklaşımlarla ve sevgi-saygı dolu mesajlarla atlattıklarına değinen Baraner, Rusya krizinde durumun farklı olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Bazı kurum başkanlarının ve turizmcilerin ‘Ruslar gelmezse de olur’ gibi beyanatlarını çok ucuz ve turizm karşıtı görüşler olarak kabul ediyorum. Biz turizmi hiçbir milleti birbirinden ayırmadan ve hiçbir milleti birbiri ile ticari anlamda çarpıp bölerek matematik işlemi yapmadan sevdik ve saydık. Bu son 30 yılda taş üstüne taş koyan yüzbinlerce turizmci tırnakları ile bütün dünya piyasalarını kazıyarak, turizmi bu hale getirdi. Kimse ucuz kahramanlık yapmasın.’’

'TURİZM BAKANI'NDAN UMUTLUYUZ'

Turizm Bakanlığı’na Mahir Ünal’ın getirilmesinden çok umutlu olduklarını söyleyen Baraner, krizin çözümünde Ünal’dan beklentilerini şu şekilde açıkladı:

‘’Kendisinin uluslararası tecrübesi ve olaylara çok hızlı, stratejik ve dinamik bakması bizi umutlandırıyor. Bu anlamda, özellikle yaşanılan krizin gerçek fotoğrafını çekip her ülke bazında değişik önlemleri alınması amacıyla çalışma başlatılması ivedilikle gerekmektedir. Türk turizminin en önemli devamlı müşterileri çocuklar ve kadınlardır. Kadınlara ve ailelere yönelik, insanlara umut ve yaşam sevinci veren, doğa, deniz, kumsal, yemek, eğlence ve spor fotoğraf ve motifleri ile tüm dünyayı donatmamız lazım.’’

'ALMANYA PAZARI BOZULMAMALI'

Bu yıl özellikle Almanya’ya çok farzla arz sunulacağının görüldüğünü söyleyen Baraner, ‘’Fiyatların dibe vurmaması için önlemler alınıp, mutlaka ve özellikle satış acentelerinin Türkiye'yi hak ettiği şekilde sunmasını sağlamak için çok ciddi stratejik çalışmalar gerekmektedir. Almanya pazarı bozulmamalıdır.’’ şeklinde konuştu.

'BU YIL DUYGULARA VE MUTLULUĞA OYNAMAMIZ GEREKİYOR'

Sözlerini Türkiye’nin dünyaya çok iyi tanıtılması gerektiğini belirterek bitiren Baraner, ‘’Bütün dünyaya, Türkiye'nin ne kadar renkli, misafirperver ve yaşam kalitesi, gastronomisi, eğlence imkanları ne kadar yüksek bir ülke olduğunun anlatılması lazım. Türkiye'den gülen insan yüzlerini yaymamız lazım. Bu yıl duygulara ve mutluluğa oynamamız gerekiyor. Zaten ciddi bir önyargı ve tedirginlik var. Bunları ancak bu mesajlarla aşabiliriz.’’ dedi.

 




Bu Haber 01.12.2015 - 14:22:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rüya M. 01.12.2015 - 03:25

    Umarım içeriye Rus misafir almayan oteller ayakta kalabilir. Kaldı ki Almanlarla- avrupayla çalışmayan bir takım oteller artık Avrupa operatörlere yaz 2016 için dip fiyatları çakarsa o zaman 10€"ya belekte otel satılır, bizde oturur viskimizi içeriz artık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.