Hediye Güral Gür: Türkiye'nin termal yatak kapasitesi 1 milyona ulaşacak

Hediye Güral Gür: Türkiye'nin termal yatak kapasitesi 1 milyona ulaşacak
Uluslararası Spa & Wealness Zirvesi'nde (GSWS) konuşan NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Türkiye’de sıcaklıkları 20 ila 110 santigrat derece arasında değişen 1.300 termal kaynak ve 240 kaplıca bulunduğunu belirterek Türkiye'nin 2020 yılında termal yatak kapasitesini 1 milyona çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.


Dünyanın en önemli spa ve wellnes sektörü organizasyonuna Türkiye’den konuşmacı olarak katılan NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, yeni turizm politikalarıyla Türkiye’nin 2020’de termal turizm yatak kapasitesini 1 milyona çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Bu yıl inovasyona odaklanan Global Spa & Wellness Summit 2012’de konuşan Hediye Güral Gür, dünya için henüz bakir bir alan olan termal turizmini Türkiye’nin en yenilikçi termal projelerinden biri olan Güral Afyon örneğiyle dünya liderlerine anlattı.
 
Spa ve wellness sektörünün en önemli organizasyonu olan Global Spa & Wellness Summit 2012, Türkiye’den NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür’ü konuşmacı olarak ağırladı. Bu yıl 3-6 Haziran tarihleri arasında ABD’nin Colorado eyaletinin Aspen şehrinde gerçekleşen zirvenin teması, Hayal Gücü Yoluyla İnovasyon’du (Innovation through Imagination). Etkinlik, yine spa ve wellness sektörünün geleceğini şekillendirmek üzere 40’dan fazla ülkeden sektör liderlerini ve vizyoner isimleri bir araya getirdi.
 
Hediye Güral Gür, 4 Haziran Pazartesi günü yapılan “Let’s Talk About Innovation” adlı panelde Türkiye’de gerçekleştirilen yenilikleri ve Türkiye’nin spa ve wellness turizmine yönelik potansiyelini dünya liderleriyle paylaştı. Yeniliklere odaklanan zirvede Hediye Güral Gür, Türkiye’nin henüz dünyaya tanıtılmamış en önemli turizm değerlerinden termal turizmi de Güral Afyon Wellness & Convention örneğiyle dünya liderlerine anlattı. 
 
TERMAL TURİZMDE ÇIKILMASI GEREKEN ZİRVEYİ GÖSTERDİK
 
Steve Jobs’ın da “İnsanlar çoğu zaman, onlara gösterene dek ne istediklerini bilmezler,” sözünü hatırlatan Hediye Güral Gür, “Biz de Afyon’daki yatırımımızda yepyeni bir termal anlayışını hayata geçirerek termal turizmde çıkılması gereken zirveyi göstermiş olduk. Güral Afyon Wellness & Convention’a yaptığımız yatırımda inovasyona dayalı turizm stratejileri belirledik. Otelimizi tasarlarken şimdiye kadar Türkiye’de düşünülmemiş farklı segmentlere yöneldik. Misafirin azla yetinmemesi gerektiğine inandık ve Türkiye’de önemli bir kavşak noktasında bulunan Afyon’un coğrafi konumunu da dikkate alarak termal turizmini ilk kez iş dünyası ile buluşturduk. İş verimliliğini artırmak amacıyla kongre ve toplantıların termal spa olanakları ile birleştirildiği business wellness paketlerini yarattık. Amacımız Türkiye’ye farklı bir termal otel anlayışı getirmek,” şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE TERMAL TURİZMDE DAHA FAZLA PAY ALMAYI HEDEFLİYOR
 
Dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü liderlerine Türkiye’nin termal zenginlikleri hakkında da bilgi veren Hediye Güral Gür şunları söyledi: “Termal turizme baktığımızda Türkiye’de sıcaklıkları 20 ila 110 santigrat derece arasında değişen 1.300 termal kaynak ve 240 kaplıca bulunuyor. Bu sayede Türkiye, termal kaynakların zenginliği ve debileri açısından dünyada 7’inci, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Halen mevcut turizm yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3’lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, yeni turizm politikaları sayesinde dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de ağırlamaya başlayacak. Türkiye, bu yeni vizyonuyla termal turizm yatak kapasitesini 2020’de 1 milyona çıkarmayı ve dünyada termal turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor. Güral Afyon gibi yenilikçi projelerle bunu rahatça başaracağımıza inanıyorum. Türkiye’ye gelin ve doğanın mucizelerini bir de şimdi keşfedin.”


Bu Haber 09.06.2012 - 12:43:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.