Gastronominin nabzı Alanya'da atıyor

Gastronominin nabzı Alanya'da atıyor
Dünyaca ünlü aşçıların ve şef jüri üyelerinin katıldığı uluslararası yemek yarışması Alanya’da başladı.

Gastronominin nabzı Alanya'da atıyor
Gastronominin nabzı Alanya'da atıyor

Yerli ve yabancı yüzlerce aşçının katıldığı 4’üncü Alanya Belediyesi Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması Alanya Kültür Merkezi’nde izdihama sebep oldu. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin konaklama sponsoru olduğu uluslararası yarışma 26 Ekim Pazar günü son bulacak ve yarışma boyunca 26 dalda ödüller verilecek.

Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından Litvanya, Rusya, Letonya, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelerden iddialı aşçılar yarışmalarda ter dökerken, İngiltere, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Güney Amerika, Bolivya, Azerbaycan, Romanya ve Almanya’dan dünya gastronomisinde söz sahibi olan tanınmış şef jüri üyeleri ise en iyileri seçmek için yoğun çaba harcıyor.

Alanya Belediyesi’nin himayesinde Altın Kepçe Aşçılar Derneği’nin düzenlediği yarışmanın açılış konuşmasında Türkiye’nin en önemli aşçılık yarışmalarından birinin Alanya’ya kazandırılmış olmasında emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Bu yarışmanın bundan sonraki senelerde daha geniş katılımlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Yarışmanın her geçen sene artan katılımcıyla sürdürüldüğünü söyleyen Altın Kepçe Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden’den sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise “Üç yıl üst üste ulusal düzeyde yapılan yemek yarışmamızın bu sene uluslararası ölçekte yapılması ve geniş katılımın sağlanması oldukça gurur vericidir. Uluslararası düzeyde gastronomi alanında uzman misafirlerimizle Alanya’da bulunmaktan oldukça mutluyuz. Yarışma süresince yöresel ev yemekleri ve Alanya yemeklerini de dünyaya tanıtmaktayız. Kardeş şehirlerimizden gelen misafirlerimize de vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de Alanya’ya kazandırılan uluslararası düzeydeki bu önemli yarışma için emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Altın Kepçe Aşçılar


TV’lerde hazırlayıp sunduğu yemek programlarıyla dikkat çeken Elif Korkmazel’in sunuculuğunu yaptığı yarışmanın diğer sponsorları ise şöyle: Electrolux, Metro Market, Unilever, Arslanlar Gıda, Birlik Ekmek, Paşabahçe, Çiftlik Gıda, Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği, Alanya Kent Konseyi, Anadolu Teknik Müdürler Derneği ve Otel Satın Alma Müdürleri Derneği.


Bu Haber 24.10.2014 - 16:17:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.