Ferhan Yılmaz: Mısır ciddi rakip, oteller aksiyonlarını erken bildirsin

Ferhan Yılmaz: Mısır ciddi rakip, oteller aksiyonlarını erken bildirsin
Tez Tour’un Kuşadası’nda organize ettiği “Yaza Merhaba” partisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tez Tour Genel Müdür Yardımcısı Ferhan Yılmaz, Rusya'da doğru adımların atılması durumunda yüzde 5 ila yüzde 10 arasında bir artış yakalayabileceğini söyledi.

Ferhan Yılmaz: Mısır ciddi rakip, oteller aksiyonlarını erken bildirsin


Eda Özsoy - Turizm Güncel - Kuşadası

Tez Tour'un bu yıl Kuşadası'nda beşinci senesi olduğunu anımsatan Genel Müdür Yardımcısı Ferhan Yılmaz, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu; 

 “Operasyonlarımıza 500 kişi ile başlamıştık. Şu an haftada 10 uçaklık bir operasyon düzenliyoruz. Ege Bölgesi’nde bu sene yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir artış yakalayacağız. Tez Tour olarak İzmir, Bodrum ve Dalaman havalimanları aracılığı ile Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Didim, Fethiye ve Marmaris’e operasyonlar yapıyoruz. Ege Bölgesi’nde artan bir kapasitesi var. Bizim genel kapasitemizden Ege Bölgesi’ne her sene 100-120 bin pax getiriyoruz. Kuşadası ve Çeşme’ye bu sene daha fazla turist getirmeyi planlıyoruz. Ege Bölgesi bizim için olmazsa olmaz bir bölge."

OTELLER AKSİYONLARINI ERKEN BİLDİRMELİ

Bu sene, geçen sene ki paxları korumak ve mevcut pazarlarda artış sağlamak mümkün. Bunun için aksiyonlarını ve fiyat revizelerini ileriye dönük bir şekilde öngörüp bize erkenden bildirmelerini istiyoruz. Çünkü bu sene zorlu bir yıl olacak. Ukrayna pazarı bu sene yok.  Tur operatörleri kendi paxlarını ve Türkiye’ye gelecek paxları korumak için ciddi fedakarlıklar yapıyorlar. Yolcuyu önceden kendimize çekmek istediğimiz için oteller fiyat revizelerini daha erken bize bildirmeli. Temmuz ve Ağustos için Mısır hareketliliği de başlıyor. Mısır’ın fiyatları da bize göre daha cazip.

MISIR'A YÖNELİK BÜYÜK İLGİ VAR

Şu anda ülkelerde yaşanan devalüasyondan dolayı tatilcilerin Türkiye’deki gecelemelerinde düşüş var. Bu durumu otelcilerimiz ile paylaştık. Özellikle Orta Avrupa’da fiyatlar nedeniyle Mısır’a acayip bir ilgi var. İnsanlar Türkiye’ye gelmek istiyorlar ama maddi durumları buna elvermiyor. Tatilden vazgeçmeyecekleri için de ucuz destinasyonları tercih ediyorlar. Rusya’da da durum aynı. Fiyatlarımızın Mısır’ın fiyatları kadar düşsün istemiyoruz. Ancak fiyatlardaki revizelerin bize daha erken bildirilmesini istiyoruz. Benim tahminime göre Türkiye 2014 yılında Rusya pazarında 5-10 arasında bir artış yakalayabilir. Ancak oyunu doğru oynamak gerekiyor. Bu artışı yakalamak için herkesin elini taşın altına koyması lazım.” 
 



Bu Haber 29.05.2014 - 13:47:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yorumcu yazar 30.05.2014 - 11:21

    Tez Tour ve diyer operatörlere başarılar ülkemiz için onlar her zaman lazım.

  • Ahmet Yavuz 30.05.2014 - 05:57

    BAy Sinigipsky yok karede,büyük turizmci olarak geldi memlekete ve kenıleri kayıp durumda.

  • Yavan çocuk 29.05.2014 - 03:14

    Nekadar doyurucu bir açıklamada bulunmuşsunuz sizi ve ekibinizi tebrik ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.