Deniz Uğur: Almanya'nın seyahat tavsiyesi politik baskı aracı

Deniz Uğur: Almanya'nın seyahat tavsiyesi politik baskı aracı
Alman Seyahat Birliği (DRV), Almanya’nın Türkiye’ye dönük seyahat tavsiyesini güncellemesinin bir ‘seyahat uyarısı' yapıldığı anlamına gelmediğini belirtirken, FTI da Alman hükümetinin hamlesinin seyahatçileri etkilemeyeceği görüşünde. Bentour CEO’su Deniz Uğur ise Almanya’nın seyahat tavsiyesini politik bir baskı aracı olarak kullandığını ifade etti...



TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman tur operatörleri, Almanya’nın Türkiye’ye dönük seyahat tavsiyesini güncellemesinin, son birkaç haftada toparlanmaya başlayan rezervasyonları etkilemeyeceği görüşünde. Alman iş ve turizm dergisi fvw’nin haberine göre, tur operatörleri Alman hükümetinin adımının rezervasyonlarda bir iptal dalgasına yol açmadığını belirtirken, yeni seyahat tavsiyesini ise eleştiriyor.

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin Büyükada’da gözaltına alınan Alman aktivist Peter Steudtner'ın Büyükada’da gözaltına alınmasından sonra gerilmesinin ardından, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye dönük seyahat tavsiyesini güncellemişti. Yeni tavsiyede, ‘Türkiye’ye özel amaçla ve iş amaçlı seyahat edenlerin çok dikkatli olmaları ve kısa süreli ziyaretlerde dahi Alman konsolosluk ve elçiliklerini bilgilendirmeleri’ gerektiği ifade edilmişti.

DRV: SEYAHAT UYARISI NİTELİĞİ TAŞIMIYOR

Konuya dair bir açıklama yapan Alman Seyahat Birliği (DRV), Alman Dışişleri Bakanlığı’nın hamlesinin, Türkiye’ye dönük seyahat tavsiyesinin sertleştirilmesi anlamına gelmediğini, daha çok bir düzeltme amacı taşıdığını ifade etti. DRV açıklamasında, ‘’Bu sebeple, tavsiyenin güncellenmesi Türkiye’ye dönük bir ‘seyahat uyarısı’ yapıldığı anlamına gelmemektedir. Paket turlarda şartlar aynı kalmış, iptal ve değişiklik koşullarında da değişiklik yapılmamıştır.’’ denildi.

BENTOUR: BASKI ARACI OLARAK KULLANILIYOR

Bentour CEO’su Deniz Uğur, Alman hükümetinin ‘yoğunlaştırılmış’ seyahat tavsiyesini anlaşılır olmamakla eleştirdi. ‘’Seyahat tavsiyesinin turistleri etkilemeyecek ve turizmle alakası olmayan politik bir sorunun çözümü için baskı aracı olarak kullanıldığını düşünüyoruz.’’ diyen Uğur, ‘’Sadece diplomatik bir tepki verilmesi daha iyi olurdu.’’ ifadelerini kullandı.

FTI: REZERVASYONLAR ETKİLENMEZ

FTI tarafından yapılan açıklamada ise, tur operatörlerinin yolcularının Türkiye’ye ne zaman vardığı ve nerede konakladığı bilgisine sahip olduğu, bu sebeple seyahat tavsiyesinde yapılan güncellemenin seyahatçileri etkilemediği belirtildi.

Güncellemenin etkisinin asgari düzeyde olacağını düşündüklerini belirten FTI Genel Müdürü Ralph Schiller, ‘’Cuma günü yalnızca çift haneli sayılarda müşterimizden endişeli telefonlar aldık ancak güncelleme genel anlamda müşterilerimizde tedirginlik yaratmadı. Bu sebeple rezervasyonlarda düşüş beklemiyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Schiller,

TÜRKİYE'DE ÇİFT HANELİ ARTIŞ

FTI’ın bu yıl Türkiye satışlarını çift haneli oranlarda arttırdığını ve yaz kapasitesinin neredeyse tamamını sattığını da sözlerine ekledi.

1001 ALMAN TURİSTE 100 OTELDE ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Fvw’nin haberinde TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner’in duyurduğu ‘her yıl 1001 Alman turiste ücretsiz konaklama’ kampanyasına da değinildi. Buna göre, 100’den fazla otel, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak için her yıl 1001 Alman turiste ücretsiz tatil imkanı sunacak. Konuya dair bir açıklama yapan Baraner, ‘’Alman turistlere, 40 yıldan beri olduğu gibi bugün de onları ağırlamaktan memnun olacağımızı göstermek istiyoruz.’’ dedi. Projenin koordinatörlüğünü, Jacaranda Otelleri CEO’su Volkan Şimşek yürütecek.






Bu Haber 27.07.2017 - 14:21:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.