Bir garip olay: Sahte ABD Büyükelçiliği açıp binlerce dolara vize verdiler

Bir garip olay: Sahte ABD Büyükelçiliği açıp binlerce dolara vize verdiler
Gana'da sahte ABD Büyükelçiliği açan dolandırıcılar, yıllarca insanlara sahte vize gibi dökümanlar sağlayarak insanlardan binlerce dolar para aldı.


Batı Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Acca'daki bir binanın sahte Amerikan Büyükelçiliği olarak kullanıldığı ve yapılan operasyonla kapatıldığı bildirildi.

Habertürk'ün haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada binada her pazartesi, salı ve cuma günleri 07.00-00.00 saatleri arasında binaya ABD bayrağı asıldığı ve içeride ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafının asılı olduğu bildirildi.

Sahte büyükelçilik binasında Ganalıların yanısıra 'konsolosluk görevlisi' olarak Türklerin de çalıştığı ve söz konusu Türk vatandaşların İngilizce ve Flemenkçe konuştukları aktarıldı.

6 BİN DOLARA SAHTE VİZE

Spartan Vanguard adlı operasyonla kapatılan sahte büyükelçilikte, para karşılığı sahte Amerikan vizeleri verildiği kaydedildi.

Senelerdir devam eden bu dolandırıcılığın ortaya çıkmasının bu kadar uzun sürmesinin sebebinin ise rüşvet aracılığıyla durumu görmezden gelen yozlaşmış yetkililer ve ele geçirdikleri resmi boş dökümanlar olduğu belirtildi.

Sahte büyükelçiliğin el ilanları ve reklamlarla tanıtımlarını yaptıkları ve Gana, Fildişi Sahili ve Toga'dan kendilerine 'müşteri' çektikleri ifade edildi.

Sahte ABD vizesi ve sahte kimlik belgeleri sağlayan dolandırıcıların, bu 'hizmetleri' yaklaşık 6 bin dolar karşılığında gerçekleştirdiği bildirildi.


Bu Haber 04.12.2016 - 09:52:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.