Almanya'daki zayıf satışın sebebi Türkiye, talep 2015'in %66 gerisinde

Almanya'daki zayıf satışın sebebi Türkiye, talep 2015'in %66 gerisinde
Almanya’da bu yılın yaz sezonu ile 2017/18 kış sezonuna dönük tatil satışları artarken, artışın yavaş kalmasının sebebi olarak Türkiye talebinin düşüklüğü gösterildi. Son dakika satışlarında artış olduğunun altını çizen araştırmacılar, buna rağmen Türkiye talebinin 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 66 geride olduğunu ifade ediyor...



TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman seyahat acenteleri haziran ayında toplam satışlarını 2016’nın aynı ayına göre yüzde 2 oranında arttırdı. GfK’nın 1500 acente ile yaptığı aylık araştırmaya göre, haziran ayında artış yaşansa da, 2016’nın haziran ayında satışların 2015’in aynı ayına göre yüzde 16 oranında düşmüş olması, toplam satışların 2015 yılının önemli oranda gerisinde olduğunu gösteriyor.

SON DAKİKA SATIŞLARI PATLADI

Yaz sezonuna dönük satışlar toplamda geçtiğimiz yılın yüzde 3 üzerinde seyrederken, haziran çıkışlı son dakika tatil satışlarında yaşanan yüzde 20’lik artışın haziran ayı satışlarındaki artışın en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE TALEBİ 2015’İN YÜZDE 66 GERİSİNDE

GfK analistleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre, satışlardaki artışın düşük oranlarda kalmasının en büyük nedeni Türkiye’ye dönük düşük talep. Analistler, son dakika satışlarında yaşanan artışların da geçtiğimiz yılın düşük performansının gölgesinde gerçekleştiğini ifade ediyor. Verilere göre, Almanya’da Türkiye’ye dönük talep 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 66 geride gidiyor.

KIŞ VE 2018 YAZ SATIŞLARI GELİRLERİN 3’TE 1’İNİ OLUŞTURDU

Araştırmaya göre, Alman seyahatçilerin kış sezonuna dönük talebi iseoldukça yüksek. Haziran ayında kış tatilleri satışlarında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış yaşanırken, acentelerin gelirlerinin 3’te 1’ine yakınını kış ve 2018 yaz erken rezervasyon satışları oluşturdu.

ONLINE KANALLARIN ALMANYA’DAKİ PAZAR PAYI BÜYÜYOR

Öte yandan, online kanallardan yapılan satışların Almanya seyahat pazarındaki payını arttırmaya devam ettiği görülüyor. GfK ve Alman İnternet Seyahat Birliği (VIR) tarafından yürütülen bir başka araştırmaya göre, geleneksel acente satışlarında bu oran yüzde 3 olarak gerçekleşirken, yılın ilk 5 ayında online kanallardan yapılan 2017 yaz satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9 oranında artmış durumda.

‘ONLINE KANALLARDAN YAPILAN SATIŞLARIN YÜZDE 40’I SON DAKİKA SATIŞI OLACAK’

GfK’nın Seyahat ve Lojistik Departmanı Sorumlusu Dörte Nordback, online acentelerin önümüzdeki haftalarda geleneksel acenteler karşısındaki liderliğini pekiştireceğini düşünüyor. Buna kanıt olarak da online tedarikçilerin son dakika satışları alanındaki güçlü performansını gösteren Nordback, önümüzdeki birkaç ayda gerçekleştirilecek online satışların yüzde 40’a yakınını son dakika satışlarının oluşturacağını öngörüyor.

TÜRKİYE VE MISIR ONLINE’DA DAHA HIZLI

Alman seyahatçilerin haziranda online kanallarda en çok talep gösterdiği destinasyonlar arasında liderliğin Yunanistan ve Balear Adaları’nda olduğunu belirten Nordback; Mısır ve Türkiye’ye dönük talebin online kanallarda geleneksel acentelere göre daha yüksek olduğunu da sözlerine ekledi. 



Bu Haber 27.07.2017 - 11:33:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.