2017 Dünya Turizm Günü Katar’da yapılacak

2017 Dünya Turizm Günü Katar’da yapılacak
Dünya Turizm Günü 2017'nin resmi kutlamaları, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Kurulu'nun kararıyla Katar'da yapılacak.



27 Eylül'de düzenlenecek olan bu yılki Dünya Turizm Günü, kalkınmaya yönelik, sürdürülebilir turizm konusu üzerine odaklanacak. 2017 uluslararası kalkınmaya yönelik sürdürülebilir turizm yılı ile kutlanacak olan Dünya Turizm Günü, turizmin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısını keşfetmeye yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Dünya Turizm Günü, Dünya Turizm Örgütü Tüzüğü’nün (UNWTO) yürürlüğe girdiği 27 Eylül 1980'den beri kutlanıyor. Dünya Turizm Günü'nün gerçekleştirilen önceki  37 etkinliğinde; barış ve diyalog, enerji, erişilebilirlik, dünya mirası, su ve turizm konuları ele alındı.

UNWTO Genel Sekreteri  Taleb Rifai: "Geçen yıl 1.235 milyon yolcu sayısı, bir yılda uluslararası sınırları aştı. 2030 yılına kadar bu sayı 1.8 milyar olacak. Dünya Turizm Günü 2017'yi kutlarken; bu 1,8 milyarlık ziyaretçi potansiyelini, güçlü bir küresel dönüşüm, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme ve sürdürülebilir kalkınma başlıklarına nasıl katkıda bulunabileceğini sorgulayacağız. Ne zaman seyahat ederseniz, her nereye giderseniz, doğaya saygı göstermeyi, kültüre ve ev sahibine saygı göstermeyi unutmayın " dedi.

 DÜNYA TURİZM GÜNÜ 2017 GÜNDEMİ

2017 Dünya Turizm Günü resmi kutlamaları, UNWTO Genel Kurulu'nun kararıyla Katar'da gerçekleştirilecek. Etkinlik, "ekonomik büyümenin tetikleyicisi olan turizm" ve daha yeşil bir geleceğe adanmış olan " Turizm ve Gezegen” konulu, iki oturum şeklinde olacak. Buna ek olarak, kültürel koruma ve karşılıklı anlayışı güçlendirmek için sektörün potansiyeline ilişkin tartışmanın başlatılması amacıyla üst düzey bir düşünce kurulu oluşturulacak.

Dünya Turizm Günü 2017'de, Katar Ulusal Turizm Stratejisi sunumu yapılacak. Katar'ın 2030 Ulusal Vizyon programı ile uyum içinde oluşturulan strateji, turizmi çeşitlendirmeyi ve ekonomik kalkınmada turizmi katalizör olarak kullanmayı hedefliyor. Katar'da düzenlenen etkinliklerle birlikte, Dünya Turizm Günü tüm dünyada kutlanacak. UNWTO tüm gezginleri, özel sektörü, hükümetleri ve sivil toplum örgütlerini kutlamalara katılmaya ve bunu paylaşmaya davet etti.


Bu Haber 14.08.2017 - 13:50:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.