TÜRSAB'dan Topkapı Sarayı'nda Dünya Turizm Günü etkinliği

TÜRSAB'dan Topkapı Sarayı'nda Dünya Turizm Günü etkinliği

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Dünya Turizm Günü dolayısıyla Topkapı Sarayı'nda bir etkinlik düzenledi.


TurizmGüncel

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı ekinlikte, hem sarayı ziyaret eden turistlere gül dağıtıldı, hem de sarayda devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alındı.

DSC_7568

''TÜM TURİZMCİLERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM''

Etkinlikte bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Dünya Turizm Günü vesilesiyle bugünümüzü Topkapı Sarayı’nda turistlerle birlikte geçirelim dedik. Onlarla biraz vakit geçirdik, sohbet ettik. Tüm sektör mensuplarının hepsinin turizm gününü kutluyorum" dedi.

''ARTIK HEDEFLER KİŞİ SAYISI DEĞİL''

Turizm açısından güzel bir yıl yaşandığını ancak son gelişmeler nedeniyle turizmcilerin zorlandığını belirten Bağlıkaya, ''Biz turizm sektörü olarak türbülansları ve krizleri iyi yöneten bir ülkeyiz. Bu seneyi de kazasız belasız atlatmayı umuyoruz. Artık hedefler kişi sayıları değil. 40 milyon turisti hedefliyoruz ama gelirimiz hala 32 milyar dolar, ki ona da ulaşacağımız net değil. Şu anda buranın turistlerle dolu olması tüm turizmcilerimizin başarısı. Daha güzel yıllara birlikte yürüyeceğiz.'' dedi.

DSC_7692

''İÇ TUİZMLE UĞRAŞAN ARKADAŞLARIMIZ SIKINTI YAŞIYOR''

Bağlıkaya konuşmasının devamında, "Yurt dışından gelen turist açısından bakıldığı zaman, kurların yüksek olması, alçak olması yabancı turistle ilgili bir durumdur. Negatif bir durum söz konusu değil. İç turizmle uğraşan arkadaşlarımızla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz bu dönemde. Bu sene güzel bir sene. İyi bir sene geçiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

TOPKAPI SARAYI'NDA HÜNKAR VE SULTAN HAMAMLARININ RESTORASYONU BİTTİ

Etkinliğe katılan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı ise, sarayda devam eden restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Topkapı Sarayı'ndaki restorasyonun 8 aşamadan oluştuğunu kaydeden Küçükaşçı, şu anda 4. aşamaya başladıkları bilgisini verdi.

Ekinliğe katılanlar daha sonra, Hünkar ve Sultan hamamları ile, cariyelerin kaldığı bölümde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde izledi.

DSC_7615


Bu Haber 27.09.2018 - 19:11:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.