Avrupalı acenteler müşteriye 'Bekleyin, mutlaka aksiyon verecekler' diyor

 Avrupalı acenteler müşteriye 'Bekleyin, mutlaka aksiyon verecekler' diyor
2015 sezonu için kötümser olmasığını belirten Akçelik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik, 2015 sezonu için kötümser olmadığını belirtiyor.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Şu anda herkesin bir senaryo yazıp çizdiğini ama her yılın aslında bir önceki yıldan çok farklı olmadığını belirten Nevin Akçeilik, “gerçek olan bir şey var ki, Rusya'da bir kriz var ve Rusya pazarıyla çalışmayan otelci de neredeyse yok gibi.” dedi.

ACENTELER, 'BEKLEYİN FİYAT DÜŞECEK' DİYOR


Antalya'nın yatak kapasitesinin özellikle son beş yılda ciddi şekilde arttığına dikkat çeken Akçelik, fiyatın her zaman belirleyici olduğunu, ancak bu yıl daha da ön plana geçtiğinin altını çizdi. Akçelik, “Acente sizin otele ne kadar yatırım yaptığınızı veya yaptığınız yenilemeyi sormuyor; 'EB ödemelerini biraz daha uzatıyor musun, ya da iki çocuk ücretsiz olsun' pazarlığı yapıyor. Acenteler gelen müşterilere, “Biraz daha bekleyin, mutlaka aksiyon verecekler” diyorlar. Rusya'da sıkıntı olduğunu biliyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Nevin Akçelik, 2015 sezonuna erken rezervasyonların durumu ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

UMUTSUZ DEĞİLİM

“Ben 2015 yılından çok umutsuz değilim. Biz şu anda Avrupa'da ve özellikle Polonya pazarında geçen yılın üzerindeyiz. Şunu gördük ki, reklam ve tanıtımınla yatırım yaptığınız bir ülkede bunun sonuçlarını 3 – 5 sene sonra alıyorsunuz.”

EB'LER YÜZDE 50'NİN ALTINDA KALINCA PANİK BAŞLIYOR

“Erken rezervasyon satışlarında yüzde 50'nin altında kaldıysanız, endişeler başlıyor ve sapıtıyorsunuz. Ne yapıyorsunuz bu sefer? EB'niz yüzde 20 ise, buna yüzde 25'e çıkarıyorsunuz, EB'nin üçüncü dönemi gelmesine rağmen senin birinci dönemdeki EB'n devam ediyor ve her şey karma karışık oluyor.”



Bu Haber 16.03.2015 - 11:38:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.