Yunanistan ile Çin arasında turizm anlaşması

Yunanistan ile Çin arasında turizm anlaşması

Yunanistan Turizm Bakanlığı, iki ülke arasındaki turist trafiğini ve turizm yatırımlarını artırmak için Çin ile iş birliğine gidildiğini duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan ile Çin, iki ülke arasındaki turist akışını ve turizm alanındaki yatırımları artırmak amacıyla iş birliğine gitti.

Yunanistan Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2022-24 dönemini kapsayan anlaşamaya Yunanistan adına Turizm Bakanı Vassilis Kikilias ile Çin'in Yunanistan Büyükelçisi Xiao Junzheng'in imza attığı kaydedildi.

Anlaşma çerçevesinde Çin ile Yunanistan, destinasyonların iki ülkede karşılıklı tanıtımının ve alternatif turizm biçimlerinin geliştirilmesinin yanında, turizm eğitiminde iş birliği de yapacak. İki ülke ayrıca, karşılıklı olarak yatırımları teşvik edecek, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) çatısı altındaki etkinlik ve organizasyonlara birlikte katılacak.

GTP'de yer alan habere göre 2022-24 dönemini kapsayan turizm eylem planı ayrıca, Yunanistan-Çin Kültür ve Turizm Yolu ile Kuşak ve Yol Girişimi çerçevesindeki Dünya Turizm İttifakı (WTA) çerçevesindeki etkinlikleri de kapsıyor.

Anlaşmaya göre Yunanistan ve Çin iki ülke arasındaki kültür, MICE, düğün ve sağlık turizmini geliştirmeyi amaçlayan planlar üzerinde birlikte çalışacak.



Bu Haber 16.03.2022 - 10:49:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.