Yunan turizmcilerin Almanya’dan ‘son dakika’ umudu

Yunan turizmcilerin Almanya’dan ‘son dakika’ umudu

Geçtiğimiz yıl 4,3 milyon Alman turisti misafir eden Yunanistan, bu yıl Almanya'da umudunu son dakika satışlarına bağladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

2016 ve 2017 yıllarında Almanya seyahat pazarında önemli büyümeler kaydeden Yunanistan, 2018 yılında bu ülkeden gelen 4,3 milyon misafiri ağırladı. Ancak son dönemde artan Türkiye, Mısır ve Tunus talebinin yanına bir de Almanya'daki zayıf satış trendi eklenince, Yunanistan'ın umudu bu yıl son dakikada yapılacak satışlara kaldı.

‘’Satışlar son dönemde dengeye oturdu’’

İspanya'nın ardından en fazla turisti Yunanistan'a götüren pazar lideri TUI'nin ürün müdürü Barbara Kirchner, ılımlı bir başlangıç yapan Yunanistan rezervasyonlarının son dönemde bir dengeye oturduğunu belirtiyor.

FTI: Düşen rezervasyonlar toparlanır

Alman iş ve turizm dergisi fvw’da yer alan habere göre, Yunanistan konusunda FTI da umutlu. Son dönemde düşen rezervasyonların yeniden toparlanabileceğini açıklayan FTI'ın Yunanistan ve Kıbrıs ürün müdürü Kyriakos Vardakos, ''Son birkaç haftada Yunanistan rezervasyonlarımız geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla artış gösterdi.'' dedi.

Yunanistan spesiyalisti Attika Reisen ise, geçtiğimiz yılın mart ayı sonunda Yunanistan programının 3'te ikisini sattığını ancak bu yıl aynı orana ilkbahar sonunda ulaşabildiğini açıkladı.

Son dakikada Yunanistan satışlarının artacağı DER Tourisitk tarafında da ifade ediliyor. Şirketin ürün müdürü Orestis Raxenidis, ''Geçtiğimiz yıl gerçekten de erken rezervasyon dönemiydi.'' diyor.

TUI Yunanistan için tarihinin en büyük programını hazırladı

Yunanistan kapasitelerini önemli ölçüde genişleten Alman tur operatörleri, 2019'a iyimser bir şekilde girdiler. TUI, 2019 için Yunanistan'a tarihinin en büyük programını hazırladığını açıklarken, DER Touristik bu ülkeden 150 oteli daha programına aldığını duyurmuştu.

Yunanistan 2021’de vergiyi düşürecek

Öte taraftan Yunanistan otoriteleri, 2021'den itibaren şu anda yüzde 24 olan KDV'yi düşüreceğini açıkladı. Yunan turizmciler, yüksek vergi oranlarının rekabet Yunanistan'ı dezavantajlı duruma getirdiği eleştirilerinde bulunuyordu.



Bu Haber 30.05.2019 - 16:13:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.