Yeşim Silahtaroğlu: Harman'ın hukuksuzluğu tescillendi

Yeşim Silahtaroğlu: Harman'ın hukuksuzluğu tescillendi
Silkar Turizm'den, Harman HV Turizm tarafından dün yapılan 'iddiaların hukuki dayanağının bulunmadığı' yönündeki açıklamaya yanıt geldi. ''Yargıtay 'davanın reddi gerekir' diyerek esasa dayalı bozma kararı ile Harman’ın alt kiracılık iddiasının hukuksuzluğunu tescillemiştir.'' denilen açıklamada, ''Harman’ın ödeme yapmamasına rağmen tedbirden dolayı tesiste kalmaya devam etmesi alacaklı durumdaki personeli ve ticari işletmeleri çok mağdur duruma düşürmektedir. Bu durum yalnız Harman’a ve onunla birlikte hareket edenlerin menfaatine hizmet etmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.



Yusuf Vadi Karatopraklı tarafından TurizmGüncel'e yapılan açıklamada, Silkar Turizm tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. Silkar Turizm için ''batık bir şirket'' ifadesi kullanılan açıklamada, iddiların hukuki dayanağının da bulunmadığı savunulmuştu.

Silkar Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Silahtaroğlu imzalı yanıt açıklamasında ise, 'Silkar Turizm'in her zaman hukukun üstünlüğüne inanarak hukuk sonuçları ile gerekli bilgilendirmeyi belge ile doğru şekilde yaptığı' belirtildi.

'YARGITAY HARMAN'IN ALT KİRACILIK İDDİASININ HUKUKSUZLUĞUNU TESCİLLEDİ'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

''Silkar'ın muhatabı kiracısı Adupe'dir ve kesinleşmiş tahliye kararı mevcuttur ve işleten Harman da bu karara tabidir. Yargıtay 'davanın reddi gerekir' diyerek esasa dayalı bozma kararı ile Harman’ın alt kiracılık iddiasının hukuksuzluğunu tescillemiştir. Dolayısıyla, Harman için hukuksuz olarak işleten durumundan dolayı sonuçlarına katlanmak durumunda olduğu bir tahliye kararına karşı usulsüz şekilde verilmiş bir tedbir kararının artık temeli yoktur. Yerel mahkeme ihtiyati tedbirin kaldırılması için alt kiracılıkla ilgili davanın Yargıtay kararını beklemekteydi. Yargıtay bozma ilamı gerekçesi karşısında artık ihtiyati tedbiri devam ettirmenin hukukta da yeri yoktur. Harman’ın ödeme yapmamasına rağmen tedbirden dolayı tesiste kalmaya devam etmesi alacaklı durumdaki personeli ve ticari işletmeleri çok mağdur duruma düşürmektedir. Bu durum yalnız Harman’a ve onunla birlikte hareket edenlerin menfaatine hizmet etmektedir.

'ADUPE'NİN HARMAN'A AÇTIĞI DAVA DA SÜRÜYOR'

Ayrıca kiracı Adupe'nin de Manavgat'ta Harman'a açtığı tahliye ve tazminat istemli ayrı bir dava da sürmektedir. Dava, Harman hakkında Yargıtay kararını beklemekteydi.

Yargıtay nezdinde karar düzeltme yolu ilave bir yargı yoludur. Şu an itibarıyla olağan yollardan yapılan itirazlar Harman’ın alt kiracı olmadığı şeklinde sonuçlanmıştır.

Silkar Turizm şirketinin 30 yıllık gurur duyduğu geçmişinde turizmde yaptığı yatırımlar ile  Türkiye ekonomisi ve insanı için yarattığı katma değerin takdirini toplum yapar. Son yıllarda yaşanan sıkıntıların nedenlerini kamuoyu çok iyi bilmektedir. Toplum da son zamanlarda Silkar aleyhine farklı amaçlarla yapılan bir algı yönetimine kanmayacak kadar bilinçlidir. Takdir milletindir.''


Bu Haber 25.07.2017 - 09:08:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.