Vladimir Putin’den turizm ile ilgili önemli talimat

Vladimir Putin’den turizm ile ilgili önemli talimat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ülkede yıl boyu hizmet verecek deniz tatil beldeleri inşa edilmesi için talimat verdiği bildirildi.


Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin turizm ile ilgili önemli bir talimat verdi. Putin, Devlet Konseyi Başkanlığı’nın iç turizmin geliştirilmesine adanan toplantısında Karadeniz, Baltık, Hazar ve Azak denizlerinin kıyılarında, ayrıca Primorskiy bölgesinde federal düzeyde yılda 10 milyona kadar turist ağırlayabilen dört mevsim hizmet verebilecek tatil beldelerinin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyük federal tatil beldeleri

Hayata geçirilmesi için federal düzeyde kararlar alınması gereken bir dizi proje üzerinde duracağını belirten Rusya Devlet Başkanı, “Örneğin deniz tatilleri vatandaşlarımız tarafından büyük talep görüyor. Bu nedenle Karadeniz, Hazar, Azak, Baltık ve ayrıca Uzakdoğu’daki Primorskiy bölgesinin en zengin potansiyelinin daha aktif kullanılması gerekiyor. Buralarda büyük federal tatil beldeleri tesis etme konusunun üzerinde titiz bir çalışma yapılmalı” diye konuştu.

10 milyona kadar insan ağırlayacak

Sputnik’te yer alan habere göre Rus lider ayrıca, tatil beldelerinin her yıl 10 milyona kadar kişiyi ağırlayabilecek şekilde yıl boyunca hizmet verebilecek, modern, yüzme havuzları da dahil olmak üzere konforlu altyapıya sahip olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 06.09.2022 - 18:55:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.